Nieuw boek van Dick Wittenberg raakt actuele thema’s

Deze week verscheen het nieuwe boek van Dick Wittenberg:  Prikkeldraad. Een geschiedenis van goed en kwaad. Het boek belicht anderhalve eeuw wereldgeschiedenis vanuit een bijzondere invalshoek: prikkeldraad. Hoe actueel dit onderwerp is, onderstreept de auteur in een opiniestuk van in het NRC Handelsblad:

“Sla deze zomer een willekeurige krant open en je stuit op scheermesdraad. Kijk naar een doordeweekse nieuwsuitzending en je kunt niet om prikkeldraad heen. Geen rel en strijd of dat primitieve ijzerwaar duikt op. […] Prikkeldraad is dé graadmeter van een verdeelde wereldmaatschappij. Het scheidt de mensheid in zij die binnen mogen en zij die buiten staan. Verbruik en toepassing vertellen hoe gepolariseerd en ongelijk een samenleving is.”  – Dick Wittenberg in NRC Handelsblad

 

Dick Wittenberg is op 29 augustus te gast bij de TROS Nieuwsshow en op zondag 20 september bij Wim Brands in VPRO Boeken.

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights