Nieuw boek van Dick Wittenberg raakt actuele thema’s

Deze week verscheen het nieuwe boek van Dick Wittenberg:  Prikkeldraad. Een geschiedenis van goed en kwaad. Het boek belicht anderhalve eeuw wereldgeschiedenis vanuit een bijzondere invalshoek: prikkeldraad. Hoe actueel dit onderwerp is, onderstreept de auteur in een opiniestuk van in het NRC Handelsblad:

“Sla deze zomer een willekeurige krant open en je stuit op scheermesdraad. Kijk naar een doordeweekse nieuwsuitzending en je kunt niet om prikkeldraad heen. Geen rel en strijd of dat primitieve ijzerwaar duikt op. […] Prikkeldraad is dé graadmeter van een verdeelde wereldmaatschappij. Het scheidt de mensheid in zij die binnen mogen en zij die buiten staan. Verbruik en toepassing vertellen hoe gepolariseerd en ongelijk een samenleving is.”  – Dick Wittenberg in NRC Handelsblad

 

Dick Wittenberg is op 29 augustus te gast bij de TROS Nieuwsshow en op zondag 20 september bij Wim Brands in VPRO Boeken.

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda