Nieuw boek van Marja Vuijsje is Boek van de week in Standaard der Letteren

Vandaag verschijnt het nieuwe boek van Marja Vuijsje, Het rijbewijs van Nematollah. Een migratiegeschiedenis. Het werd door  de Standaard der Letteren verkozen tot Boek van de week:

‘In Het rijbewijs van Nematollah doet Marja Vuijsje een poging om het verhaal van de Iraanse migrant Arash en zijn over de wereld verspreide familie te reconstrueren. Tegelijkertijd laat ze een eeuw Iraanse geschiedenis de revue passeren, voor velen hier een onbekend gegeven.

Het rijbewijs van Nematollah is even geslaagd als Ons kamp, Vuijsjes geschiedenis van haar eigen Joodse sociaaldemocratische familie, in 2013 genomineerd voor de Gouden Boekenuil en Libris Geschiedenisprijs. Ook daarin plaatste ze ‘de canon van gekoesterde herinneringen’ en de dubbelzinnige omgang van een familie met haar bewogen verleden tegenover gedegen geschiedschrijving.

Gevoelig, inlevend, maar ook informatief en op zijn manier actueel. ****’ – Peter Jacobs  in Standaard der Letteren

Marja Vuijsje is op maandag 31 augustus te gast in het VPRO Radio 1 programma Nooit meer slapen, op 2 september bij het radioprogramma Opium op 4 en op 27 september bij Wim Brands in VPRO Boeken.

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights