Niña Weijers nieuwe Vrije Schrijver van de VU

Met ingang van 1 mei 2015 wordt Niña Weijers de Vrije Schrijver aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als Vrije Schrijver is Weijers de opvolger van o.a. Joost de Vries (2014) en P.F. Thomése (2013). De aanstelling duurt een jaar. Haar roman De consequenties, waarin de hoofdpersoon een identiteit ontwikkelt in confrontatie met kunst, spiritualiteit en wetenschap, bevat belangrijke thema’s voor een universiteit met een levensbeschouwelijke identiteit.

Weijers zal onder andere spreken tijdens de Opening Academisch Jaar en de drijvende kracht zijn achter het common reading-project dat voor de derde keer zal worden georganiseerd. In dit project lezen zo veel mogelijk medewerkers en studenten gezamenlijk één boek. Ook doet Weijers mee aan schrijvershuisbezoeken, waarbij ze met studenten op bezoek gaat bij vier collega-schrijvers voor een gesprek in hun woon- of werkkamer.

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  ‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrij...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights