Oek de Jong in De Balie en op het Nijmeegs Boekenfeest

Wat betekent het schrijven van een roman? Welke rol speelt de roman nog in de Nederlandse literatuur? Op deze en andere vragen zal Oek de Jong reageren op de eerste avond van de reeks De toekomst van de roman. In deze reeks van drie avonden, die georganiseerd wordt in De Balie, wordt getracht een beeld te scheppen van de rol van literatuur vandaag. De Jong zal een keynote speech geven over dit onderwerp, waarna hij in gesprek gaan met een gevarieerd panel, bestaande uit Wanda Reisel, Christiaan Weijts en Joost de Vries.

Op woensdag 13 maart om 20.00 uur vindt deze avond plaats. Kijk hier voor meer informatie.

Later die week zal hij te zien zijn op het Nijmeegs Boekenfeest, een avond vol schrijvers, dichters en muzikanten. Hier zal hij voorlezen uit zijn nieuwste roman Pier en Oceaan, een roman waar hij jarenlang aan gewerkt heeft.

Dit is op zaterdag 16 maart vanaf 19.30. Kijk hier voor meer informatie.

Meer nieuws

 • ‘Een heel stabiel genie’: nauwgezette en onthutsende analyse van Trumps presidentschap

  21 januari 2020

  Vandaag verschijnt bij Atlas Contact het boek Een heel stabiel genie van Philip Rucker en Carol Leonnig. Het boek neemt de lezers mee achter de schermen van het Witte Huis en geeft nieuwe details over...

  Lees het hele bericht
 • Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh in gesprek over ‘Kantelpunt’

  17 januari 2020

  Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh gaan samen in gesprek over Kantelpunt onder leiding van Jaap van Straalen. Biodiversiteit gaat niet alleen over neushoorns, koraalriffen en de kikkers va...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda