Oek de Jong in De Balie en op het Nijmeegs Boekenfeest

Wat betekent het schrijven van een roman? Welke rol speelt de roman nog in de Nederlandse literatuur? Op deze en andere vragen zal Oek de Jong reageren op de eerste avond van de reeks De toekomst van de roman. In deze reeks van drie avonden, die georganiseerd wordt in De Balie, wordt getracht een beeld te scheppen van de rol van literatuur vandaag. De Jong zal een keynote speech geven over dit onderwerp, waarna hij in gesprek gaan met een gevarieerd panel, bestaande uit Wanda Reisel, Christiaan Weijts en Joost de Vries.

Op woensdag 13 maart om 20.00 uur vindt deze avond plaats. Kijk hier voor meer informatie.

Later die week zal hij te zien zijn op het Nijmeegs Boekenfeest, een avond vol schrijvers, dichters en muzikanten. Hier zal hij voorlezen uit zijn nieuwste roman Pier en Oceaan, een roman waar hij jarenlang aan gewerkt heeft.

Dit is op zaterdag 16 maart vanaf 19.30. Kijk hier voor meer informatie.

Meer nieuws

 • Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando

  12 september 2019

  Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando. Tot vlak voor zijn dood was deze achtentachtigjarige schilder en schrijver actief. Hij liet niet alleen een collectie schilderijen en tekeninge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en Roelof van Gelder op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs

  7 september 2019

  'De rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde' van Jan Brokken én ‘Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman‘ van Roelof van Gelder staan op de shortlist van de Libris Ges...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda