Oek de Jong in De Balie en op het Nijmeegs Boekenfeest

Wat betekent het schrijven van een roman? Welke rol speelt de roman nog in de Nederlandse literatuur? Op deze en andere vragen zal Oek de Jong reageren op de eerste avond van de reeks De toekomst van de roman. In deze reeks van drie avonden, die georganiseerd wordt in De Balie, wordt getracht een beeld te scheppen van de rol van literatuur vandaag. De Jong zal een keynote speech geven over dit onderwerp, waarna hij in gesprek gaan met een gevarieerd panel, bestaande uit Wanda Reisel, Christiaan Weijts en Joost de Vries.

Op woensdag 13 maart om 20.00 uur vindt deze avond plaats. Kijk hier voor meer informatie.

Later die week zal hij te zien zijn op het Nijmeegs Boekenfeest, een avond vol schrijvers, dichters en muzikanten. Hier zal hij voorlezen uit zijn nieuwste roman Pier en Oceaan, een roman waar hij jarenlang aan gewerkt heeft.

Dit is op zaterdag 16 maart vanaf 19.30. Kijk hier voor meer informatie.

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rijneveld en ...

  Lees het hele bericht
 • Marketing stagiair (m/v) gezocht!

  21 juni 2022

  We zoeken een creatieve en enthousiaste stagiair (m/v), die volledig leert mee te draaien op onze marketingafdeling. Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze...

  Lees het hele bericht
 • Zaterdag laatste uitzending van de zeer succesvolle serie ‘Eens ging de zee hier tekeer’

  23 juni 2022

  Aanstaande zaterdag 25 juni zendt NPO2 de laatste aflevering uit van de documentaire Eens ging de zee hier tekeer. Deze zeer goed bekeken serie - afgelopen zaterdag meer dan 946.000 kijkers - krijgt m...

  Lees het hele bericht
 • In iedereen schuilt een maker! ‘Maak het af’ boek en podcast gelanceerd

  23 juni 2022

  We hebben allemaal wel zo’n knagend project dat we eigenlijk heel graag zouden willen doen, maar waar we steeds niet aan toekomen. Een boek schrijven. Zelf een fiets bouwen. Eindelijk die droomkeuke...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda