Oek de Jong wint de Zeeuwse Boekenprijs voor ‘Pier en oceaan’

Oek de Jong won zaterdagavond de Zeeuwse Boekenprijs 2013. Hij ontving de prijs in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg uit handen van commissaris van de koning en juryvoorzitter Han Polman.

De Jong kreeg de prijs voor zijn ‘Zeeuwse’ roman Pier en Oceaan. De jury roemde het werk van Oek de Jong: ,,Een magistrale Bildungsroman, die opvalt door zijn breed uitwaaierend verhaal, zijn uitstekende stijl en zijn feilloze en haarscherpe vermogen tot observatie en herinnering.”

Dit magnum opus van ruim 700 pagina’s werd al bekroond met de Gouden Boekenuil en de F. Bordewijkprijs.

Meer nieuws

  • ‘De Keien’ van Merel Leeman op shortlist Mr. J. Dutilh-Prijs 2024

    7 mei 2024

    De Keien. Rotterdamse studenten tussen handel en verzet (1940 - 1945) van Merel Leeman staat op de shortlist van de Mr. J. Dutilhprijs 2024. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van h...

    Lees het hele bericht
  • Karin Sitalsing met ‘Blauwestad’ op de Shortlist van de Brusseprijs 2024

    7 mei 2024

    Blauwestad van Karin Sitalsing staat op de shortlist van de Brusseprijs 2024. Deze jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek is een initiatief van het Fonds Bijzondere Jo...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights