‘Pier en oceaan’ genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs

De roman Pier en oceaan, het magnum opus van Oek de Jong, is een van de vijf kanshebbers voor de Zeeuwse Boekenprijs. Dat heeft de jury dinsdag bekendgemaakt. De prijs wordt zaterdagavond 9 november uitgereikt.

De Zeeuwse Boekenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan boeken over Zeeland in de breedste zin van het woord en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven.

In Pier en oceaan beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de ‘diepe provincie’. De aangrijpende huwelijksscènes van Abels vader en moeder tonen de liefde in een verdwenen tijd.

Het is niet de eerste keer dat Pier en oceaan wordt genomineerd voor een literaire prijs. Het boek won de Gouden Boekenuil, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en maakt ook nog kans op De Inktaap.

Meer nieuws

  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht
  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights