Podcast Geert Mak: Wat de Europese Unie kan leren van de Republiek der Nederlanden

Vlak voor de verkiezingen lanceert Uitgeverij Atlas Contact vandaag een podcast van Geert Mak.

In een serie van acht delen vertelt Geert Mak over parallellen in de geschiedenis, over Europa en de wereld. Hij behandelt onderwerpen als de Europese Unie, democratie, Trump, waarom Geert Wilders geen Marine le Pen is, narcisme en het ontbreken van burgermoed.

Geert Mak: ‘We leven opnieuw in historische tijden. Voor de afwisseling las ik mee over de schouder van de toekomstige historicus die dit over een halve eeuw allemaal moet gaan beschrijven. Hoe zou die hiernaar kijken?’

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever Atlas Contact: ‘Geert Mak is als geen ander in staat de grote lijn van de geschiedenis te verbinden aan het heden. In deze podcast komen alle elementen samen die zijn werk zo interessant maken en hij is als de beste in staat dat te vertellen.’

De podcast is te beluisteren via Soundcloud en vanaf morgen, 11 maart, ook via iTunes.

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • Actueler dan ooit! Herziene editie ‘Fantoomgroei’ verschenen

  15 augustus 2022

  'We zijn nog nauwelijks bekomen van de pandemie, of de wereld trilt alweer op haar grondvesten door de Russische inval in Oekraïne. Naast onnoemlijk veel menselijk leed, verdiept en verbreedt deze st...

  Lees het hele bericht
 • Salman Rushdie

  13 augustus 2022

  We zijn geschokt en bedroefd door de aanslag op het leven van schrijver Salman Rushdie tijdens een lezing in de staat New York op vrijdag jl. Zijn rijke oeuvre, dat duizelingwekkende romans omvat als ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda