Rimmer Mulder bij Radio 1 over ‘Seks en de kerk’

seks kerk protestant rimmer mulder

Journalist Rimmer Mulder (1948) is op zondag 16 juni te gast bij Radio 1 in het geschiedenisprogramma OVT over zijn nieuwe boek Seks en de kerk (verschijnt 18 juni 2013).

Mulder maakte de seksuele revolutie mee als journalist en als kind van de gereformeerde zuil. In Seks en de kerk doet hij verslag van wat de kerken in die jaren overkwam.  Het ene na het andere taboe werd opgeruimd: geboortebeperking, ongehuwd samenwonen, homoseksualiteit – alle kerkelijke geboden en verboden werden ingehaald door de actualiteit. Wat betekent dat voor de kerken van nu? Is het christendom over de houdbaarheidsdatum heen?


Meer nieuws

 • ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2020

  29 september 2020

  Zwarte schuur van Oek de Jong is een van de vijf boeken die kans maakt op de Boekenbon Literatuurprijs 2020, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek (fictie of non-fictie).  Zwa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Tussen de schrijvers vlog’ met Nelleke Noordervliet

  29 september 2020

  In deze nieuwe vlog ‘Tussen de schrijvers’ vertelt schrijver Nelleke Noordervliet over haar pageturner ‘De val van Thomas G.’. De "affaire-Thomas G." schokt het land. Media en sociale media ve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda