Rimmer Mulder bij Radio 1 over ‘Seks en de kerk’

seks kerk protestant rimmer mulder

Journalist Rimmer Mulder (1948) is op zondag 16 juni te gast bij Radio 1 in het geschiedenisprogramma OVT over zijn nieuwe boek Seks en de kerk (verschijnt 18 juni 2013).

Mulder maakte de seksuele revolutie mee als journalist en als kind van de gereformeerde zuil. In Seks en de kerk doet hij verslag van wat de kerken in die jaren overkwam.  Het ene na het andere taboe werd opgeruimd: geboortebeperking, ongehuwd samenwonen, homoseksualiteit – alle kerkelijke geboden en verboden werden ingehaald door de actualiteit. Wat betekent dat voor de kerken van nu? Is het christendom over de houdbaarheidsdatum heen?


Meer nieuws

 • ‘Fantoommerrie’ van Marieke Lucas Rijneveld is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

  21 februari 2020

  Marieke Lucas Rijneveld is met de poëziebundel Fantoommerrie een van de zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2020. De jury wordt gevormd door Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter...

  Lees het hele bericht
 • Peter Venmans met ‘Discretie’ op de shortlist voor de Socratesbeker

  20 februari 2020

  Peter Venmans  is met zijn laatste boek 'Discretie' een van de vijf genomineerden voor de shortlist van de Socratesbeker. Discretie is een prikkelend filosofisch essay over een deugd die verloren ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda