Rob Bijlsma genomineerd voor Edgar Doncker Prijs voor Natuurbehoud 2013

De Stichting Edgar Doncker Fonds heeft op voordracht van de jury veldbioloog Rob Bijlsma genomineerd voor de Edgar Doncker Prijs 2013 voor Natuurbehoud.

Autodidact Rob Bijlsma, die ook wel bekend staat als ‘de roofvogelman’ doet al ruim veertig jaar onderzoek naar vogels en dan vooral roofvogels, in Nederland en Afrika. Met zijn onderzoek en een groot aantal publicaties heeft hij substantieel bijgedragen aan de kennis en de bescherming van met name roofvogels. Zijn recentste werk, Mijn roofvogels dat verscheen bij Uitgeverij Atlas Contact is inmiddels toe aan zijn achtste druk.

De prijs is vernoemd naar Edgar Doncker (1926-1996), een bevlogen zakenman uit Kennemerland, die van mening was dat personen die iets wezenlijks bijdragen aan het welzijn van anderen voor het voetlicht gebracht en gesteund moeten worden. Daarom reikt de Stichting Edgar Doncker Fonds, die zijn nalatenschap beheert, elk jaar beurtelings de Edgar Doncker prijs uit aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van natuurbehoud, cultuurgoed en kindergeneeskunde.Dit jaar is natuurbehoud aan de beurt.

De prijs bedraagt € 150.000,-. Belangrijke criteria om te winnen zijn eigen initiatief en een prestatie die voornamelijk op eigen kracht en kosten verricht is. De prestatie moet ook van originaliteit getuigen, van blijvende invloed zijn en een voorbeeldfunctie hebben voor anderen. De bekendmaking van de winnaar en de overhandiging van de aan de prijs verbonden Edgar Doncker penning vindt plaats op dinsdag 19 maart door burgemeester Bernt Schneiders in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Andere genomineerden voor deze belangrijke prijs zijn vleermuizenambassadeur Herman Limpens en stadsecologen Kees Moeliker en Jelle Reumer.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights