Toneelbewerking van succesvolle roman ‘De passievrucht’

De succesvolle roman De passievrucht van Karel Glastra van Loon wordt voor het eerst bewerkt voor toneel. De regie is in handen van Ignace Cornelissen. Hij won eerder de Toneel Publieksprijs voor de voorstelling Oog om oog met Linda van Dyck en Victor LöwMeer informatie over de toneelvoorstelling hier te vinden.

Van Loon ontving in 1999 voor De passievrucht zowel de AKO Literatuurprijs als de Generale Bank Literatuurprijs. Het boek werd in 2003 verfilmd. In deze toneelbewerking worden de hoofdrollen gespeeld door Victor Reinier en Oda Spelbos. Deze collega’s uit Flikken Maastricht staan voor het eerst samen op het toneel.

Armin, de hoofdpersoon in De passievrucht, heeft een dertienjarige zoon, Bo, met zijn overleden vriendin Monika. Nu wil hij met zijn nieuwe liefde ook een kind, maar dat lukt niet. Na onderzoek blijkt dat Armin onvruchtbaar is en dat dat altijd al zo geweest moet zijn. Hij is verbijsterd en neemt zijn zoon en huidige vriendin Ellen mee in zijn emoties. Wie is de vader van zijn kind?

Meer nieuws

  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

    17 mei 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

    Lees het hele bericht
  • Adriaan van Dis presenteert deze zomer VPRO Zomergasten

    16 mei 2024

    Adriaan van Dis  presenteert dit seizoen het interviewprogramma VPRO Zomergasten.  Van 21 juli tot en met 25 augustus 2024 is VPRO Zomergasten elke zondagavond live te zien op NPO 2. Sinds Adriaa...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights