Uitgeverij Atlas Contact gaat samenwerking aan met Uitgeverij Fosfor

 

Uitgeverij Atlas Contact en digitale uitgeverij Fosfor gaan samenwerken bij het uitgeven van digitale longreads. Longreads zijn lange non-fictieverhalen die je in circa 1 à 2 uur uitleest.

Op 16 januari verschijnt de eerste titel: In de ban van de krekel, in de ban van de mier – over oude verhalen in een nieuw Europa van Geert Mak, de rede die de auteur onlangs uitsprak bij de toekenning van een eredoctoraat door de Westfälischen Wilhelms-Universität Münster. In de ban van de krekel, in de ban van de mier gaat via een drietal sprookjes in op het reilen en zeilen van de Europese Unie: ‘het grootste vredesproject aller tijden’.

Atlas Contact hoopt via de samenwerking met Fosfor haar auteurs een publicatieplatform te bieden voor essays, middellang of langer non-fictiewerk waarvoor in dag- of weekbladen niet altijd ruimte is.

Uitgeverij Fosfor is gespecialiseerd in literaire en journalistieke non-fictie in de vorm van e-books en longreads: narratieve non-fictieverhalen die langer zijn dan een kranten- of tijdschriftartikel maar veel korter dan een boek.

 

 

Meer nieuws

  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht
  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights