Uitzending De Wandeling met Arita Baaijens

Sander de Kramer wandelt met ontdekkingsreizigster Arita Baaijens in de aflevering van De Wandeling van 6 februari (18.10 op NPO 2).

Tijdens een reis naar Israël komt Arita voor het eerst in de Sinaï woestijn en dat maakt zo’n grote indruk dat de wens groeit om daar langer te verblijven. Het duurt nog jaren voordat ze haar eerste echte ontdekkingsreis maakt. Het is magisch, de woestijn past haar als een oude jas. Jaar in jaar uit trekt ze elke winter door de woestijn, met één of meerdere kamelen. Wat ze niet voor mogelijk had gehouden gebeurt: in 2004 kan de woestijn haar niet meer betoveren en Arita raakt in een diepe depressie. Van rasoptimist en levensgenieter was ze gedegradeerd tot een hulpeloos wezen. ‘Ik zag maar één uitweg, ik moest op zoek naar een nieuwe obsessie die mijn leven weer kleur zou geven’.

Zo komt ze in het zuidwesten van Siberië terecht, in het Altajgebergte. Onvermoeibaar trekt ze op een paard over de besneeuwde bergen en door donkere wouden waar wolven en beren wonen. De mensen die ze daar ontmoet adviseren haar om op zoek te gaan naar het legendarische Shambhala, het verborgen paradijs. Eerst voelt ze daar helemaal niets voor, maar ze besluit toch op zoek te gaan. Geleidelijk aan zet deze zoektocht haar leven weer op de rails.

Website: De Wandeling

Bekijk de aflevering hier.

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights