Verschenen: ‘De nimf en de bunny’ van Merlijn Schoonenboom

Op donderdag 15 oktober verscheen het nieuwe boek van Merlijn SchoonenboomDe nimf en de bunny. De wonderbaarlijke reis van een schilderij van kunst naar kitsch en weer terug.

Aan de hand van het schilderij Nymphes et satyre onderzoekt Merlijn Schoonenboom op sprankelende wijze hoe opvattingen over kunst en schoonheid binnen anderhalve eeuw twee keer 180 graden kunnen draaien. Zijn zoektocht voert langs een Weense kitschwinkel, het Musée d’Orsay in Parijs en het hoofdkantoor van Sotheby’s in New York, en biedt ruimte aan onverwachte confrontaties met Hugh Hefner, Jeff Koons en David Beckham.

Naar aanleiding van de verschijning van De nimf en de bunny werd Merlijn Schoonenboom geinterview. Klik op de onderstaande afbeeldingen om de interviews terug te luisteren.

Opium op 4

Knipsel

 

VPRO Nooit Meer Slapen (reportage)

Knipsel3

 

Kunststof Radio

Knipsel2

 

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights