Vier sterren voor ‘Duitse wortels’ van Laura Starink in NRC en in de Volkskrant

Duitse wortels van Laura Starink is Boek van de week in NRC Boeken: ‘Het resultaat van die krachttoer is een boek waarin Starink een ondergegane wereld in al zijn tragische facetten op een hoogst persoonlijke manier aan de vergetelheid heeft ontrukt.****’ – Piet de Moor in NRC Handelsblad

Ook de Volkskrant gaf vier sterren aan Duitse wortels. Anet Bleich schreef:
‘Starink maakte naam met haar indringende verslagen over de politieke en sociale veranderingen in Rusland. Ze schreef er twee boeken over met veel oog voor de gevolgen dan de omwenteling voor het leven van gewone mensen. Met evenveel compassie beschrijft ze in Duitse wortelsde lotgevallen van haar moeders familie, die met miljoenen anderen vermalen dreigde te worden in de gehaktmolen van de geschiedenis.’

Meer nieuws

 • Nelleke Noordervliet spreekt de derde Blamanlezing uit

  15 juli 2019

  Na Kristien Hemmerechts (2016) en Adriaan van Dis (2018) spreekt Nelleke Noordervliet de derde Blamanlezing uit ter opening van Woordnacht 2019. De Blamanlezing draagt bij aan het culturele, literaire...

  Lees het hele bericht
 • Generaal Patrick Cammaert bij Nooit meer slapen over ‘Kijk niet weg’

  10 juli 2019

  Generaal Patrick Cammaert trad in 1968 in dienst bij de Koninklijke Marine en werd drie jaar later benoemd tot officier bij het Korps Mariniers. Later werd hij commandant van vredesmissies in onder me...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda