Vier sterren voor ‘Duitse wortels’ van Laura Starink in NRC en in de Volkskrant

Duitse wortels van Laura Starink is Boek van de week in NRC Boeken: ‘Het resultaat van die krachttoer is een boek waarin Starink een ondergegane wereld in al zijn tragische facetten op een hoogst persoonlijke manier aan de vergetelheid heeft ontrukt.****’ – Piet de Moor in NRC Handelsblad

Ook de Volkskrant gaf vier sterren aan Duitse wortels. Anet Bleich schreef:
‘Starink maakte naam met haar indringende verslagen over de politieke en sociale veranderingen in Rusland. Ze schreef er twee boeken over met veel oog voor de gevolgen dan de omwenteling voor het leven van gewone mensen. Met evenveel compassie beschrijft ze in Duitse wortelsde lotgevallen van haar moeders familie, die met miljoenen anderen vermalen dreigde te worden in de gehaktmolen van de geschiedenis.’

Meer nieuws

 • Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando

  12 september 2019

  Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando. Tot vlak voor zijn dood was deze achtentachtigjarige schilder en schrijver actief. Hij liet niet alleen een collectie schilderijen en tekeninge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en Roelof van Gelder op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs

  7 september 2019

  'De rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde' van Jan Brokken én ‘Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman‘ van Roelof van Gelder staan op de shortlist van de Libris Ges...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda