Vonne van der Meer in de Balie

Na de druk bezochte en veel besproken aftrap door Oek de Jong is het woord op 2 april aan Vonne van der Meer in de reeks ‘De toekomst van de roman’ in De Balie te Amsterdam. Ze zal spreken over de rol die de roman nog speelt in de Nederlandse literatuur: door wie en wat laten schrijvers zich beïnvloeden? Wat betekent het schrijven van een roman?

Vonne van der Meer debuteerde in 1985 met Het limonadegevoel en andere verhalen, ze brak door bij het grote publiek met Eilandgasten en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Van der Meer combineert in haar werk pure vertelkunst met compassie voor haar personages. Haar laatste roman De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen, en wat een verhaal in een leven teweeg brengt. In augustus verschijnt haar nieuwste roman Het smalle pad van de liefde.

Na haar lezing zal Van der Meer in gesprek gaan met een panel dat deze keer bestaat uit onder andere Peter Buwalda en Kees ‘t Hart.

De kaartverkoop is van start gegaan. Wees er snel bij!

 

Meer nieuws

 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets in Zomergasten

  29 juli 2019

  Zondagavond 4 augustus ging Hanna Bervoets in gesprek met Janine Abbring in de tweede aflevering van VPRO Zomergasten. In Zomergasten stelt een gast zijn of haar favoriete televisieavond samen aan de ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda