Vonne van der Meer in de Balie

Na de druk bezochte en veel besproken aftrap door Oek de Jong is het woord op 2 april aan Vonne van der Meer in de reeks ‘De toekomst van de roman’ in De Balie te Amsterdam. Ze zal spreken over de rol die de roman nog speelt in de Nederlandse literatuur: door wie en wat laten schrijvers zich beïnvloeden? Wat betekent het schrijven van een roman?

Vonne van der Meer debuteerde in 1985 met Het limonadegevoel en andere verhalen, ze brak door bij het grote publiek met Eilandgasten en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Van der Meer combineert in haar werk pure vertelkunst met compassie voor haar personages. Haar laatste roman De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen, en wat een verhaal in een leven teweeg brengt. In augustus verschijnt haar nieuwste roman Het smalle pad van de liefde.

Na haar lezing zal Van der Meer in gesprek gaan met een panel dat deze keer bestaat uit onder andere Peter Buwalda en Kees ‘t Hart.

De kaartverkoop is van start gegaan. Wees er snel bij!

 

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk 2021

  21 mei 2020

  Geweldig nieuws! Hanna Bervoets is de schrijfster van het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek van 2021. De 86ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 maart tot en met zondag 14 maart 2021. Hann...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda