Vonne van der Meer in de Balie

Na de druk bezochte en veel besproken aftrap door Oek de Jong is het woord op 2 april aan Vonne van der Meer in de reeks ‘De toekomst van de roman’ in De Balie te Amsterdam. Ze zal spreken over de rol die de roman nog speelt in de Nederlandse literatuur: door wie en wat laten schrijvers zich beïnvloeden? Wat betekent het schrijven van een roman?

Vonne van der Meer debuteerde in 1985 met Het limonadegevoel en andere verhalen, ze brak door bij het grote publiek met Eilandgasten en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Van der Meer combineert in haar werk pure vertelkunst met compassie voor haar personages. Haar laatste roman De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen, en wat een verhaal in een leven teweeg brengt. In augustus verschijnt haar nieuwste roman Het smalle pad van de liefde.

Na haar lezing zal Van der Meer in gesprek gaan met een panel dat deze keer bestaat uit onder andere Peter Buwalda en Kees ‘t Hart.

De kaartverkoop is van start gegaan. Wees er snel bij!

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights