#Zeghet: de literaire editie met Jente Posthuma & meer

In het literair/theaterprogramma ‘#Zeghet: de literaire editie’ komen drie ondergesneeuwde vrouwelijke personages uit de literatuur aan het woord, die ‘hun kant’ van het verhaal vertellen. Drie jonge, veelbelovende schrijfsters maken nieuwe teksten voor deze personages die in het oorspronkelijke werk een inferieure rol ten opzichte van de mannelijke held spelen. Wat is hun verhaal? Deze monologen zullen tijdens een avondvullend programma voorgedragen worden door drie jonge, veelbelovende actrices. Bovendien zullen drie wetenschappers de teksten inleiden en daarmee van een context voorzien. Na de voordracht volgt nog een kort interview met de schrijfster.

Besproken worden: Desdemona (Othello/Shakespeare), Lolita (Nabokov), en Tirza (Arnon Grunberg).

Met: Shira Keller, Jente Posthuma en Hannah van Wieringen, Margriet van Heesch, Naomi Velissariou, Keja Kwestro, Mariana Aparicio Torres, professor Yra van Dijk.

Woensdag 25 mei 2016
Locatie: Paradiso Noord (Tuinzaal), Tolhuistuin
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: € 12,- incl. daglidmaatschap
Studenten: € 10,- incl. daglidmaatschap

Programma met zitplaatsen.

Meer informatie op Facebook en de website.

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights