Zes Atlas Contact-titels op longlist Gouden Boekenuil 2013

Zojuist is de longlist van de Gouden Boekenuil 2013 bekendgemaakt. Op de lijst van twintig staan zes Atlas Contact-titels: Alles komt goed van Rob van Essen, Pier en oceaan van Oek de Jong, Het geschenk van Philip Snijder,Ferdinand Domela Nieuwenhuis van Jan Willem Stutje, Het Boek Ont van Anton Valens en Ons kamp van Marja Vuijsje.

De shortlist van vijf wordt op 27 februari bekendgemaakt, de winnaar op 4 mei.

Vorige week werd ook duidelijk wie kans maakt op de Libris Literatuurprijs. Ook voor deze prijs zijn Van Essen, De Jong en Valens genomineerd. De andere twee Atlas Contact-auteurs zijn Mensje van Keulen en Nelleke Noordervliet.

Meer nieuws

 • Arabische vertaling van ‘De kleine De Beauvoir’ van Marja Vuijsje

  18 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 is in Caïro de Arabische vertaling van De kleine De Beauvoir van Marja Vuijsje verschenen. Haar boek is vertaald door Rehab Chaker (Arabiste, tolk - vertaler, adviseur). Eerde...

  Lees het hele bericht
 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda