Carolijn Visser wint Zeeuwse Boekenprijs

Carolijn Visser wint, een week nadat ze de Libris Geschiedenis Prijs ontvangen heeft, ook de Zeeuwse Boekenprijs met de biografie ‘Selma’. De jury maakt dat zaterdag 4 november bekend in ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Visser ontving naast felicitaties van de jury, 1.000 euro en een tegeltje met daarop het Zeeuws meisje met een gouden boekje in de hand en gouden oorijzers.

Selma was een van de zes werken die kans maakten op de jaarlijkse prijs. De jury onder leiding van commissaris van de Koning Han Polman had het boek van Carolijn Visser gekozen uit in totaal 76 inzendingen. Voor Visser is het de tweede keer dat zij de Zeeuwse Boekenprijs wint. In 2006 ontving zij de prijs met haar boek ‘Concordia’. Visser, die in Middelburg opgroeide, is ‘verrast en blij’ met de prijs.

Ook de Libris Geschiedenis prijs voor het beste historische boek van 2017 kreeg Visser voor haar boek ‘Selma. Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao.’ De jury onder leiding van Lilianne Ploumen, oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking, vond haar boek het beste van de vijf genomineerden. Ploumen overhandigde de prijs tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden.

Volgens de jury van de Libris Geschiedenis Prijs is Vissers boek ‘meeslepend geschreven en spreekt zodoende een breed publiek aan. Dankzij Carolijn Visser komt de beangstigende geschiedenis van de Culturele Revolutie op onze eigen stoep te staan.’ De jury had lof voor alle genomineerde titels. ‘Het is een uitstekend jaar voor het Nederlandse geschiedenisboek’, zei voorzitter Ploumen in OVT op NPO Radio 1.

Meer nieuws

  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht
  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights