Jasper Krabbé maakt gelimiteerde, handgeschilderde editie van zijn boek Atelier Krabbé

Jasper Krabbé vervaardigt een bijzondere special edition van zijn boek Atelier Krabbé: een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren met handgeschilderd omslag. Elk exemplaar is uniek en is gesigneerd door de kunstenaar.

Deze speciale editie verschijnt gelijktijdig met de herdruk van het boek Atelier Krabbé. Exemplaren zijn verkrijgbaar in de Books & Prints Store, een pop-up in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal Station. Het is ook mogelijk een exemplaar te reserveren via info@jasperkrabbe.com.

Over Atelier Krabbé
Waarom maak je kunst? Hoe ga je te werk? Waarom is kunst belangrijk?

Atelier Krabbé van kunstenaar Jasper Krabbé is een persoonlijk, rijk geïllustreerd boek over kunst kijken en maken. Aan de hand van zijn eigen werk spreekt hij drijfveren en inspiratie, over kleurgebruik, over de kunst van het etsen, over de binnenkant van enveloppen en de schoonheid in het alledaagse. Atelier Krabbé laat je beter begrijpen hoe kunst tot stand komt en leest als een visueel dagboek, met hoofdstukken die elk aan een kleur gewijd zijn. Atelier Krabbé lezen is alsof je het atelier van de kunstenaar binnenstapt – je ruikt de verf en ziet het proces.

Jasper Krabbé

Jasper Krabbé (1970) studeerde aan de Rietveld Academie en aan de Cooper Union in New York. Hij schildert, tekent en exposeert zijn werk wereldwijd, van Auckland en Sao Paulo tot New York. Hij had verscheidene solo-tentoonstellingen waaronder ‘Memory Archive’ in Museum de Fundatie (2009), ‘Closer To You’ in De Kunsthal (2012) en ‘Portraits’ in Museum Belvedere (2015). Ook cureerde hij de tentoonstelling ‘SoulMade’ in het Tropenmuseum (2014). In 2015 verscheen zijn autobiografische boek Atelier Krabbé. In het najaar van 2017 presenteert hij het televisieprogramma Het geheim van de Meester.

Books & Prints Store

De Jasper Krabbé Books & Prints Store maakt deel uit van Lil’ Amsterdam, een pop-up in de Amstelpassage op Amsterdam Centraal Station. Hier wil Krabbé zijn kunst toegankelijk maken voor een breed publiek: de 240.000 reizigers die dagelijks het station aandoen. Er zijn o.a. prints en boeken van de kunstenaar te koop, waaronder zowel de special edition als de reguliere editie van Atelier Krabbé. De Books & Prints Store is dagelijks geopend van 11:00-19:00uur

Meer nieuws

  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht
  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights