Bookstoreday: ‘Een militair-logistieke operatie’

De organisatie van Bookstoreday is in handen van Atlas Contact-auteur Yaël Vinckx en Libris-boekhandelaar Marcel de Groot. Samen zorgen ze ervoor dat Bookstoreday dit jaar wederom een groot succes wordt en dat er veel auteurs bezoeken brengen aan onafhankelijke boekhandels.

Hoe is het achter de schermen van Bookstoreday? We vroegen het aan Yaël Vinckx.

Hoeveel animo is er voor Bookstoreday op 14 april?

‘Het animo is groot. Groter dan vorig jaar. En zelfs toen waren Libris en ik al overweldigd door het succes. Aan de tweede editie van Bookstore Day, op 14 april 2018, doen bijna tweehonderd boekhandels mee. Honderddertig auteurs hebben zich aangemeld om die dag voor te dragen en op te treden. Daar zijn we heel blij mee. Het laat bovendien zien dat de (stenen) boekhandel niet alleen de spil vormt van een buurt, dorp of stad, maar dat schrijvers er ook nog altijd heel graag komen!’

Het moet een hele uitdaging zijn geweest om auteurs en boekhandels aan elkaar te koppelen. 

‘Ja! Het is een bijna militair-logistieke operatie om alle auteurs over alle boekhandels te verdelen – en dan ook nog op een manier die iedereen tevreden stemt. Gelukkig is het ook dit jaar weer goed gelukt. Ook voor een boekhandel die het door een samenloop van omstandigheden zonder auteurs dreigde te moeten stellen, zoals Kramer in Winterswijk, hebben we nog een auteur, in dit geval Jolande Withuis, weten te ‘regelen’.’

Zelf heb je onlangs ook een boek geschreven Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland. Welke boekhandels bezoek jij tijdens Bookstoreday?

‘Met een platenspeler en een rad van fortuin treed ik op bij Post Scriptum in Schiedam, Bosch & de Jong in Rotterdam en Donner in Rotterdam. Komt dat dus zien!’

Meer informatie over Bookstoreday vind je op www.bookstoreday.nl.

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Avond met muziek, poëzie en theater ter ere van Armando

  18 juli 2018

  Met een reeks voordrachten en optredens staat de Sint Franciscus Xaveriuskerk vrijdag 20 juli stil bij het recente overlijden van Armando. Op een scherm worden schilderijen en beelden geprojecteerd va...

  Lees het hele bericht
 • De 100-jarige man is terug!

  12 juli 2018

  De 100-jarige man is terug. En hoe! De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden is na minder dan een week al toe aan een derde druk en is de bestsellerlijst binnengestormd op nummer #6. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda