Veel aandacht voor persoonlijk boek Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman heeft vorige week haar boek Verdrink geen dooie eend gepresenteerd in een uitverkochte zaal in De Balie. Er was een boeiend debat over hoe vrouwen en mannen samen de top kunnen bereiken. Ze ging in gesprek met onder andere Bernard Wientjes en Jet Bussemaker.

De Gaay Fortman is advocaat-partner bij Houthoff, commissaris van De Nederlandsche Bank en KLM en voorzitter van de stichting Topvrouwen. In Verdrink geen dooie eend vertelt ze over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid. Het boek is een persoonlijk verhaal en een inspirerend voorbeeld van hoe je elkaar in moeilijke situaties de ruimte geeft om een hoger doel te bereiken.

Verdrink geen dooie eend staat volop in de belangstelling in de media en deze week verschijnt er ook al een tweede druk van het boek. Onder andere het NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en Parool hebben aandacht besteed aan haar boek. Ook was De Gaay Fortman te gast bij BNR Nieuwsradio en NPO Radio 1. Bij Management Team is haar boek uitgeroepen tot een van de beste businessboeken van deze maand. Kijk hier voor meer informatie over het boek en een overzicht van de verschenen artikelen en interviews.

Meer nieuws

 • Gouden Ganzenveerlaureaat 2019: Ian Buruma

  18 januari 2019

  De Academie De Gouden Ganzenveer kent de Gouden Ganzenveer 2019 toe aan Ian Buruma. Gerdi Verbeet, Academievoorzitter De Gouden Ganzenveer maakte de laureaat op 17 januari bekend in het tv-programma ...

  Lees het hele bericht
 • Wil Schackmann vertelt Carry Slee over haar Verborgen verleden

  14 januari 2019

  Donderdagavond 31 januari 2019 is Wil Schackmann een van de historici in de uitzending van Verborgen Verleden met Carry Slee, 20.25 uur op NPO2. Carry Slee heeft twee voorouders die als weeskinderen h...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Vandaag werd de Constantijn Huygens-prijs in Den Haag uitgereikt aan Nelleke Noordervliet! https://t.co/5CcE5r9q1e
 • Op 28 januari 2019 treedt Joris Luyendijk op in Schouwburg Kunstmin Dordrecht. In een theatercollege vol verrassend… https://t.co/MRgVJS1mSS
 • We kijken grotendeels onbewust - en daardoor gaat veel aan ons voorbij. Op donderdag 24 januari is Wieteke van Zeil… https://t.co/qvK1fG7bCc
 • ‘Een voortreffelijk en boeiend boek, dat de omgang van veel Russen met het Stalin-verleden in een verontrustend dag… https://t.co/XRFaKHYF1l
 • 'Als crash course internationale politiek is "De autoritaire verleiding" wel degelijk geslaagd.' - @nrc bespreekt… https://t.co/8ABIYTiqyf