Veel aandacht voor persoonlijk boek Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman heeft vorige week haar boek Verdrink geen dooie eend gepresenteerd in een uitverkochte zaal in De Balie. Er was een boeiend debat over hoe vrouwen en mannen samen de top kunnen bereiken. Ze ging in gesprek met onder andere Bernard Wientjes en Jet Bussemaker.

De Gaay Fortman is advocaat-partner bij Houthoff, commissaris van De Nederlandsche Bank en KLM en voorzitter van de stichting Topvrouwen. In Verdrink geen dooie eend vertelt ze over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid. Het boek is een persoonlijk verhaal en een inspirerend voorbeeld van hoe je elkaar in moeilijke situaties de ruimte geeft om een hoger doel te bereiken.

Verdrink geen dooie eend staat volop in de belangstelling in de media en deze week verschijnt er ook al een tweede druk van het boek. Onder andere het NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en Parool hebben aandacht besteed aan haar boek. Ook was De Gaay Fortman te gast bij BNR Nieuwsradio en NPO Radio 1. Bij Management Team is haar boek uitgeroepen tot een van de beste businessboeken van deze maand. Kijk hier voor meer informatie over het boek en een overzicht van de verschenen artikelen en interviews.

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Geert Mak houdt voordracht tijdens jaarlijkse Indië-herdenking

  16 augustus 2018

  Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië op 15 augustus in Den Haag hield Geert Mak de voordracht 'De grijze hutkoffer'. 'De herinnerde oorlog, die oorlog aan ...

  Lees het hele bericht
 • V.S. Naipaul overleden

  12 augustus 2018

  Sir V.S. Naipaul, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001, is in Londen overleden. Hij werd 85 jaar. Naipaul vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda