Roelof ten Napel en Edward Docx genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren 2018

Het leven zelf van Roelof ten Napel en Laat los mijn hand van Edward Docx (vertaald door Dirk-Jan Arensman) zijn genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren 2018. Ten Napel in de categorie Oorspronkelijk Nederlands en Docx in de categorie Vertaald. In elke categorie zijn in totaal vijf boeken genomineerd. De tien nominaties zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jongerenjury kiest vervolgens aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren (21 tot en met 30 september) welk boek gekroond wordt tot Beste Boek voor Jongeren 2018.

Over Het leven zelf zegt de jury: “De kracht van deze ingetogen, verstilde roman zit hem niet alleen in de puntgave poëtische stijl of de ragfijne gelaagdheid van het verhaal (o.a. door de vele intertekstuele verwijzingen), maar vooral ook in de organische opbouw. De personages van Ten Napel tasten, zoeken, filosoferen en beschouwen over vragen als ‘Hoe goed ken je een ander?’ en ‘Welke rol speelt toeval in je leven?’”

Over Laat los mijn hand: “Deze tragikomische road novel bevraagt verfijnd hoe je je verhoudt tot je familie, vooral als de familiebanden door een scheiding complex zijn. En passant gaat het ook over de vraag wat er werkelijk toe doet in het leven. Mogen degenen van wie we houden keuzes maken die ons pijn doen?”

Kijk hier voor meer informatie

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights