De wijn-spijsbijbel van Victoria Moore wint prijs voor Best Drink Book 2018
Dit weekend won De wijn-spijsbijbel van Victoria Moore de prijs voor Best Drink Book 2018 tijdens de Fortnum & Mason Food and Drink Awards. Victoria Moore kreeg in 2013 ook al eens een Fortnum & Mason Food and Drink Award, toen in de categorie ‘Drink Writer of the Year’.
De wijn-spijsbijbel van Victoria Moore
Hoe kies je de ultieme wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Voor Moore, vinologe en smaakexpert, is het combineren van eten en wijn een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rode en waarom zijn chili, knoflook en citroen ‘gamechangers’? De wijn-spijsbijbel staat boordevol informatie en inspiratie. Het daagt je uit om nieuwe combinaties uit te proberen en is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert. Met een extra hoofdstuk over de wijnen van de Lage Landen door Niek Beute.