Nachoem Wijnberg neemt P. C. Hooftprijs in ontvangst

Nachoem Wijnberg heeft donderdag 24 mei de P.C. Hooft-prijs 2018 in ontvangst genomen. Afgelopen december werd bekend dat de 56-jarige dichter deze oeuvreprijs werd toegekend. Aan de prijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden.

Het werk van Wijnberg is veelvuldig bekroond en vertaald in het Duits, Engels en Italiaans. De vertaling van zijn dichtbundel Van groot belang verschijnt dit jaar nog in de Verenigde Staten.

Onlangs werd bekend dat Wijnberg ook genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2018, welke 8 juni bekend gemaakt wordt.

Uit het juryrapport:

Wijnberg lezen is een scherpzinnige manier van denken betreden met een taal die loepzuiver is en gevaarlijk: overal kan een val zijn uitgezet, waardoor wat net gelezen is opeens in een ander daglicht komt te staan. Kenmerkend voor alle gedichten is de meerledigheid waarmee de dichter zijn wereld beziet. Van nabij en altijd ook op afstand, zodat het hoogstpersoonlijke prangend is en soms van een grote tragiek – maar altijd ook van ver af, zodat het individuele menselijk wordt, en van groot, enorm belang. 

Lees hier meer.

Meer nieuws

  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht
  • Lezing Lionel Shriver over haar nieuwe roman ‘Waanzin’

    29 april 2024

    Op 8 mei om 20.00 uur is Lionel Shriver, bekend van o.a. de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, te gast bij het John Adams Institute in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. H...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights