‘De laatkomer’ van Dimitri Verhulst verfilmd

De laatkomer (Atlas Contact, 2013) van Dimitri Verhulst wordt verfilmd. Producent Lemming Film heeft de verfilmingsrechten van de roman verworven. De laatkomer is het even hilarische als schrijnende verhaal van een gepensioneerde bibliothecaris die zijn geheugen verlies veinst om te ontsnappen aan zijn burgermanbestaan.

De verfilming van De laatkomer wordt een teder liefdesverhaal en tevens een satire over de vernederingen van ouderdom. Het boek leidde bij verschijning in 2013 tot veel discussie en is inmiddels toe aan een 20e druk. Het boek kwam direct bij uitbreng in de bestseller top 10 en werd in 2014 bewerkt tot een theatervoorstelling door het Noord Nederlands Toneel.

Dimitri Verhulst is één van de meest prominente schrijvers van de Lage Landen. Hij debuteerde in 1999 en produceert sindsdien een stroom romans, poëzie en toneelstukken. Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 20 talen. De helaasheid der dingen, waarmee hij de Gouden Uil Publieksprijs won, werd in 2009 succesvol verfilmd.

Lourens Blok, regisseur van De laatkomer regisseerde o.a. de serie Vechterhart en bioscoopfilms Midden in de winternacht en Boy 7. Het scenario wordt geschreven door scenarist Jeroen Scholten van Aschat. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 verschijnen in de Nederlandse bioscopen.

Meer nieuws

 • ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2020

  29 september 2020

  Zwarte schuur van Oek de Jong is een van de vijf boeken die kans maakt op de Boekenbon Literatuurprijs 2020, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek (fictie of non-fictie).  Zwa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Tussen de schrijvers vlog’ met Nelleke Noordervliet

  29 september 2020

  In deze nieuwe vlog ‘Tussen de schrijvers’ vertelt schrijver Nelleke Noordervliet over haar pageturner ‘De val van Thomas G.’. De "affaire-Thomas G." schokt het land. Media en sociale media ve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda