‘De laatkomer’ van Dimitri Verhulst verfilmd

De laatkomer (Atlas Contact, 2013) van Dimitri Verhulst wordt verfilmd. Producent Lemming Film heeft de verfilmingsrechten van de roman verworven. De laatkomer is het even hilarische als schrijnende verhaal van een gepensioneerde bibliothecaris die zijn geheugen verlies veinst om te ontsnappen aan zijn burgermanbestaan.

De verfilming van De laatkomer wordt een teder liefdesverhaal en tevens een satire over de vernederingen van ouderdom. Het boek leidde bij verschijning in 2013 tot veel discussie en is inmiddels toe aan een 20e druk. Het boek kwam direct bij uitbreng in de bestseller top 10 en werd in 2014 bewerkt tot een theatervoorstelling door het Noord Nederlands Toneel.

Dimitri Verhulst is één van de meest prominente schrijvers van de Lage Landen. Hij debuteerde in 1999 en produceert sindsdien een stroom romans, poëzie en toneelstukken. Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 20 talen. De helaasheid der dingen, waarmee hij de Gouden Uil Publieksprijs won, werd in 2009 succesvol verfilmd.

Lourens Blok, regisseur van De laatkomer regisseerde o.a. de serie Vechterhart en bioscoopfilms Midden in de winternacht en Boy 7. Het scenario wordt geschreven door scenarist Jeroen Scholten van Aschat. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 verschijnen in de Nederlandse bioscopen.

Meer nieuws

 • ‘Fantoommerrie’ van Marieke Lucas Rijneveld is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

  21 februari 2020

  Marieke Lucas Rijneveld is met de poëziebundel Fantoommerrie een van de zes genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2020. De jury wordt gevormd door Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter...

  Lees het hele bericht
 • Peter Venmans met ‘Discretie’ op de shortlist voor de Socratesbeker

  20 februari 2020

  Peter Venmans  is met zijn laatste boek 'Discretie' een van de vijf genomineerden voor de shortlist van de Socratesbeker. Discretie is een prikkelend filosofisch essay over een deugd die verloren ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda