‘De laatkomer’ van Dimitri Verhulst verfilmd

De laatkomer (Atlas Contact, 2013) van Dimitri Verhulst wordt verfilmd. Producent Lemming Film heeft de verfilmingsrechten van de roman verworven. De laatkomer is het even hilarische als schrijnende verhaal van een gepensioneerde bibliothecaris die zijn geheugen verlies veinst om te ontsnappen aan zijn burgermanbestaan.

De verfilming van De laatkomer wordt een teder liefdesverhaal en tevens een satire over de vernederingen van ouderdom. Het boek leidde bij verschijning in 2013 tot veel discussie en is inmiddels toe aan een 20e druk. Het boek kwam direct bij uitbreng in de bestseller top 10 en werd in 2014 bewerkt tot een theatervoorstelling door het Noord Nederlands Toneel.

Dimitri Verhulst is één van de meest prominente schrijvers van de Lage Landen. Hij debuteerde in 1999 en produceert sindsdien een stroom romans, poëzie en toneelstukken. Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 20 talen. De helaasheid der dingen, waarmee hij de Gouden Uil Publieksprijs won, werd in 2009 succesvol verfilmd.

Lourens Blok, regisseur van De laatkomer regisseerde o.a. de serie Vechterhart en bioscoopfilms Midden in de winternacht en Boy 7. Het scenario wordt geschreven door scenarist Jeroen Scholten van Aschat. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 verschijnen in de Nederlandse bioscopen.

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights