‘De laatkomer’ van Dimitri Verhulst verfilmd

De laatkomer (Atlas Contact, 2013) van Dimitri Verhulst wordt verfilmd. Producent Lemming Film heeft de verfilmingsrechten van de roman verworven. De laatkomer is het even hilarische als schrijnende verhaal van een gepensioneerde bibliothecaris die zijn geheugen verlies veinst om te ontsnappen aan zijn burgermanbestaan.

De verfilming van De laatkomer wordt een teder liefdesverhaal en tevens een satire over de vernederingen van ouderdom. Het boek leidde bij verschijning in 2013 tot veel discussie en is inmiddels toe aan een 20e druk. Het boek kwam direct bij uitbreng in de bestseller top 10 en werd in 2014 bewerkt tot een theatervoorstelling door het Noord Nederlands Toneel.

Dimitri Verhulst is één van de meest prominente schrijvers van de Lage Landen. Hij debuteerde in 1999 en produceert sindsdien een stroom romans, poëzie en toneelstukken. Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 20 talen. De helaasheid der dingen, waarmee hij de Gouden Uil Publieksprijs won, werd in 2009 succesvol verfilmd.

Lourens Blok, regisseur van De laatkomer regisseerde o.a. de serie Vechterhart en bioscoopfilms Midden in de winternacht en Boy 7. Het scenario wordt geschreven door scenarist Jeroen Scholten van Aschat. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 verschijnen in de Nederlandse bioscopen.

Meer nieuws

 • Arabische vertaling van ‘De kleine De Beauvoir’ van Marja Vuijsje

  18 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 is in Caïro de Arabische vertaling van De kleine De Beauvoir van Marja Vuijsje verschenen. Haar boek is vertaald door Rehab Chaker (Arabiste, tolk - vertaler, adviseur). Eerde...

  Lees het hele bericht
 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda