‘Moed en overmoed’ en ‘De sigarenfabriek van Isay Rottenberg’ op longlist Libris Geschiedenis Prijs

Op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2018 staan twee titels van Uitgeverij Atlas Contact: Moed en overmoed. Leven en tijd van Mata-Hari, van Angela Dekker en Jessica Voeten, en De sigarenfabriek van Isay Rottenberg van Hella Rottenberg en Sandra Rottenberg.

 

 

Op 14 september wordt de shortlist van 5 titels bekendgemaakt en op 28 oktober vindt de uitreiking plaats in Amsterdam tijdens de Nacht van de Geschiedenis.

De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. Bekijk hier de totale lijst genomineerden.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights