Vijftigste druk van Wij zijn ons brein, de bestseller van Dick Swaab

Onlangs is de vijftigste druk van Wij zijn ons brein van de persen gerold bij drukkerij Wilco in Amersfoort. Een trotse gouden sticker met drukvermelding prijkt op het omslag van de Olympus-editie van deze bestseller van de beroemde neurobioloog Dick Swaab.

De eerste druk van het boek verscheen in september 2010. Het bleek de geboorte van een fenomeen. NRC Handelsblad prees de ‘enorme vakkennis, klare taal en het droge gevoel voor humor’, terwijl Trouw sprak van ‘een bijzonder rijk en vakkundig geschreven boek’.

Hoewel er sindsdien veel boeken over de menselijke hersenen zijn verschenen, is Wij zijn ons brein het onbetwiste standaardwerk over het onderwerp. Van alle edities, inclusief e-book, werden in Nederland in totaal meer dan 425.000 exemplaren verkocht.

Uitgever non-fictie Leonoor Broeder: ‘Een vijftigste druk is een enorme eer voor de auteur en de uitgeverij. Als uitgever hoop je boeken op de markt te brengen die lezers informeren en hun blik op een onderwerp veranderen. Wij zijn ons brein is zo’n boek waar mensen naar verwijzen als het om hersenen gaat. Ook internationaal is het een vermaard breinboek: het is in 16 talen vertaald, waaronder het Engels en het Chinees. Wij feliciteren Dick met deze mijlpaal.’

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • ‘Ontaard land’ van Ineke Noordhoff actueler dan ooit door parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

  30 juni 2022

  De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen is afgelopen maandag 27 juni gestart met de eerste week van de openbare verhoren. Tijdens de eerste week werden gedupeerden, wetenschappers,...

  Lees het hele bericht
 • David Meijer over ‘Zusters van Tarakan’ bij NOS Met het Oog op Morgen

  29 juni 2022

  In 1941 ging er door de politieke spanningen een noodoproep uit naar de ‘noodverpleegsters’: Rode Kruis-helpsters der tweede klasse. Mila Herman, de grootmoeder van David Meijer, was een van deze ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda