Biografie van Hans Wiegel verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact

In het voorjaar van 2020 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de biografie van de politicus Hans Wiegel, geschreven door Pieter Sijpersma. Hans Wiegel gaf de politiek in de jaren zeventig en de beginjaren tachtig kleur: hij maakte van de VVD een volkspartij, was een gevreesd oppositieleider en werd later minister onder premier Van Agt.

Een van zijn grootste verdiensten was de relativerende, humoristische toon die hij vaak aansloeg. Toen hij de actieve dagelijkse politiek verlaten had, wist hij als Eerste Kamer-lid de gemoederen nog steeds bezig te houden –zoals tijdens ‘de nacht van Wiegel’ in 1999 waarin zijn stem tegen het correctief referendum doorslaggevend bleek.

Pieter Sijpersma studeerde filosofie, maakte onder meer deel uit van de hoofdredactie van de Leeuwarder Courant en was de laatste dertien jaar hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Sinds zijn vertrek daar, bijna een jaar geleden, werkt hij aan de biografie van Wiegel.

Meer nieuws

 • Akademiepenning van de KNAW voor Trudy Dehue

  16 mei 2019

  Trudy Dehue, emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt deze prijs eens in de...

  Lees het hele bericht
 • David van Bodegom op 20 mei in Radar Extra

  15 mei 2019

  Verouderingswetenschapper David van Bodegom, auteur van onder meer ‘Ontpillen’, en ‘Het geheim van de schildpad’, is op maandag 20 mei te gast in een speciale uitzending van het televisieprogr...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda