Biografie van Hans Wiegel verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact

In het voorjaar van 2020 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de biografie van de politicus Hans Wiegel, geschreven door Pieter Sijpersma. Hans Wiegel gaf de politiek in de jaren zeventig en de beginjaren tachtig kleur: hij maakte van de VVD een volkspartij, was een gevreesd oppositieleider en werd later minister onder premier Van Agt.

Een van zijn grootste verdiensten was de relativerende, humoristische toon die hij vaak aansloeg. Toen hij de actieve dagelijkse politiek verlaten had, wist hij als Eerste Kamer-lid de gemoederen nog steeds bezig te houden –zoals tijdens ‘de nacht van Wiegel’ in 1999 waarin zijn stem tegen het correctief referendum doorslaggevend bleek.

Pieter Sijpersma studeerde filosofie, maakte onder meer deel uit van de hoofdredactie van de Leeuwarder Courant en was de laatste dertien jaar hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Sinds zijn vertrek daar, bijna een jaar geleden, werkt hij aan de biografie van Wiegel.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights