Biografie van Hans Wiegel verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact

In het voorjaar van 2020 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de biografie van de politicus Hans Wiegel, geschreven door Pieter Sijpersma. Hans Wiegel gaf de politiek in de jaren zeventig en de beginjaren tachtig kleur: hij maakte van de VVD een volkspartij, was een gevreesd oppositieleider en werd later minister onder premier Van Agt.

Een van zijn grootste verdiensten was de relativerende, humoristische toon die hij vaak aansloeg. Toen hij de actieve dagelijkse politiek verlaten had, wist hij als Eerste Kamer-lid de gemoederen nog steeds bezig te houden –zoals tijdens ‘de nacht van Wiegel’ in 1999 waarin zijn stem tegen het correctief referendum doorslaggevend bleek.

Pieter Sijpersma studeerde filosofie, maakte onder meer deel uit van de hoofdredactie van de Leeuwarder Courant en was de laatste dertien jaar hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Sinds zijn vertrek daar, bijna een jaar geleden, werkt hij aan de biografie van Wiegel.

Meer nieuws

 • J.H. Donnerprijs voor Maarten Asscher

  13 februari 2019

  Maarten Asscher heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Boekverkopersbond de J.H. Donnerprijs uitgereikt gekregen. De Boekverkopersbond kent de J.H. Donnerprijs toe aan een persoon die...

  Lees het hele bericht
 • De 3 denkfouten die iedereen maakt – jij dus ook

  7 februari 2019

  Planningen lopen bijna altijd uit, en we blijven zitten bij een slechte film ‘omdat het anders zonde is van ons geld.’ Onze hersenen staan helder denken nogal eens in de weg. De oorsprong van veel...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda