Deel 5 van De Cazalets verschijnt in april 2019

Het slotakkoord van de geliefde serie De Cazalets verschijnt in het voorjaar onder de titel ‘Veranderingen’.

Het is halverwege de jaren ’50. De baronie is overleden, en met haar lijkt een heel tijdperk voorgoed verdwenen. Hoewel de oorlog al tien jaar achter de Cazalets ligt, voelen haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen nog steeds de naschokken ervan. Het familiebedrijf wankelt, maar de broers Hugh en Edward kunnen het sinds Edwards scheiding van Villy vrijwel nergens over eens worden, en Rupert is te aarzelend om de doorslag te geven. Edwards dochter Louise, inmiddels gescheiden, is de maîtresse van een rijke getrouwde man. Haar nichten Polly en Clary proberen het huwelijk en moederschap te combineren met hun professionele ambities. Maar het is de opofferingsgezinde Rachel die voor de grootste uitdagingen zal komen te staan wanneer ook het voortbestaan van hun geliefde Home Place op het spel staat.

Over De Cazalets:

‘Panoramisch, allesomvattend, intrigerend: grootse vertellingen. […] Als lezer ga je hier onmiddellijk in op. Dit is het resultaat van een heel mensenleven aan ervaringen. Vanaf het begin merk je: hier is een vakvrouw aan het werk.’ – Hilary Mantel

‘Een meesterwerk.’ ★★★★ – de Volkskrant

‘Verveelt geen moment.’ ★★★★ – NRC Handelsblad

‘Howard laat een carrousel van personages om beurten aan het woord, met intelligentie, humor, nuchterheid én gevoel voor tragiek.’ ★★★★★ – AD Magazine

‘Verdomd intelligent. […] Geen wonder dat Hilary Mantel een verklaard bewonderaar van Howard is.’ ★★★★ – Het Parool

Meer nieuws

 • Polderpolonaise-quiz: hoe goed ken jij Nederland?

  24 april 2019

  In het boek Polderpolonaise neemt illustrator Merel Corduwener de lezer mee op reis door Nederland. Ze neemt ons mee op ontdekkingstocht door woonwijken, natuurgebieden en weilanden, langs campingbarb...

  Lees het hele bericht
 • Maarten Asscher te gast bij Nooit meer slapen

  24 april 2019

  Maarten Asscher is op vrijdag 26 april te gast in het eerste uur van VPRO Nooit meer slapen. Begin maart verscheen de bundel Kort geluk. Hierin bundelde Asscher essays over geluk, levenskunst, taal, ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda