Duitse en Engelse vertaalrechten ‘Een onbarmhartig pad’ van Gerwin van der Werf verkocht

Een onbarmhartig pad van Gerwin van der Werf gaat verschijnen in het Engels en in het Duits. De vertaalrechten zijn na een veiling verkocht aan de Duitse uitgeverij S. Fischer Verlag. Daarnaast werden de Engelse wereldrechten verkocht aan de Australische uitgeverij Text Publishing. Naar verwachting verschijnt de eerste vertaling in het voorjaar van 2020.

In Een onbarmhartig pad van Gerwin van der Werf pikken Tiddo en Isa een lifter op tijdens een reis door IJsland. De lifter raakt bevriend met het stel en reist langer mee dan gepland. Maar als Tiddo hem in een opwelling een geheim toevertrouwt dat als een bom onder zijn huwelijk met Isa ligt ziet Tiddo in dat hij de lifter moet afschudden. Dat leidt tot een wilde tocht over een van de gevaarlijkste wegen ter wereld. Een onbarmhartig pad is een razendspannende roadnovel over een man die tot het uiterste gaat om te behouden wat hij eigenlijk al kwijt is.

Fischer prijst vooral de breekbaarheid van de persoonlijke relaties in het boek, afgezet tegen het natuurgeweld van IJsland, gecombineerd met de vertelkunst van Gerwin van der Werf zelf: precies en sober als het moet en met sterke beelden als het kan. S. Fischer geeft ook werk uit van Kenzaburo Oë, J.M. Coetzee, Alice Munro, Roberto Bolaño, Chimamanda Ngozi Adichie, Richard Powers, Christoph Ransmayr en Lize Spit.

Uitgever Michael Heyward van Text Publishing prijst de grote vertelkunst, scherpe psychologische blik en oprechte spanning in het boek. Text Publishing geeft onder meer de volgende auteurs uit: Margaret Atwood, A.S. Byatt, J.M. Coetzee, Almudena Grandes, Yann Martel en Jeanette Winterson.

Gerwin van der Werf (1969) is muziekleraar op een internationale school, columnist en literatuurcriticus bij dagblad Trouw. Een onbarmhartig pad verscheen in juni van dit jaar in Nederland. Het is de vierde roman van Gerwin van der Werf.

Meer nieuws

  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
  • 22 april: de Dag van de Aarde met de première van ‘Our Blue World’, waarin Li An Phoa (‘Drinkbare Rivieren’) een rol speelt

    22 april 2024

    Maandag 22 april was het Earth Day, de Dag van de Aarde, en ging de film ‘Our Blue World’ in première in New York. De Dag van de Aarde is een dag die in het teken staat van milieubescherming en h...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights