Bertram Koeleman op de shortlist BNG Bank Literatuurprijs 2018

Zojuist heeft het BNG Cultuurfonds bekendgemaakt dat Bertram Koeleman genomineerd is voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018 met zijn eerder dit jaar verschenen roman Het wikkelhart. Gefeliciteerd!

De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs voor jonge schrijvers met een jong oeuvre.

De prijs, die bestaat uit een beeld van kunstenaar Theo van Eldik en een bedrag van €15.000, is bedoeld voor Nederlandstalige auteurs die jonger dan veertig jaar zijn, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan; die nog niet doorgebroken zijn en die geen grote literaire prijs hebben gewonnen en van wie tussen 1 januari en 31 december 2018 een nieuw boek is verschenen.

De Lezersjury, bestaande uit mensen die bij BNG Bank werken, kiest uit deze drie genomineerden ook een winnaar. Deze winnaar mag een maand naar keuze verblijven in het Roland Holsthuis te Bergen.

Op donderdag 10 januari 2019 wordt de BNG Bank Literatuurprijs uitgereikt in de Amstelkerk op het Amstelveld te Amsterdam.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights