Geert Mak bij DWDD over het vervolg op ‘In Europa’

Dinsdag 5 februari was Geert Mak te gast in ‘De wereld draait door’ om te vertellen over het vervolg op ‘In Europa’ dat dit najaar verschijnt en de titel krijgt ‘Grote verwachtingen’. Van ‘In Europa’ zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In het nieuwe boek pakt Geert Mak de draad op vanaf 1999 en beschrijft hij de eerste twee decennia van deze eeuw. Gelijktijdig zal de VPRO een documentaireserie van dit boek met Geert Mak uitzenden. Bekijk hier het interview bij Matthijs van Nieuwkerk.

‘Grote verwachtingen’ schetst de sfeer en stemming rond de eeuwwisseling – het aanvankelijke optimisme dat gaandeweg verdween, de gevoelens over de invoering van de euro en de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers in New York. Ook schrijft hij over de ontwikkelingen in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis en de toename van vluchtelingen. Geert Mak bezoekt een aantal plaatsen uit ‘In Europa’, en enkele hoofdpersonen uit het boek met wie hij praat over de afgelopen twintig jaar.

‘In Europa’ verscheen in 2004 en werd bekroond met de NS Publieksprijs. Deze klassieker van Geert Mak handelde over de twintigste eeuw en hoe de gebeurtenissen van die in veel opzichten gruwelijke eeuw getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd. Het boek vormde de basis van een vijfendertigdelige tv-serie, die door Geert Mak werd gepresenteerd en door de VPRO werd uitgezonden.

Geert Mak (1946) schreef onder meer ‘Een kleine geschiedenis van Amsterdam’, ‘Hoe God verdween uit Jorwerd’, ‘De eeuw van mijn vader’, ‘Reizen zonder John’ en ‘De levens van Jan Six’. Hij ontving vele prijzen, waaronder de prestigieuze Leipziger Buchpreis, De Gouden Uil en de oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2015 kreeg hij de Gouden Ganzenveer voor zijn zeldzame betrokkenheid bij de nationale en internationale geschiedenis en actualiteit.

Meer nieuws

 • Audioboek en Duitse, Engelse en Arabische vertaling ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’

  20 juni 2019

  Uitgeverij Atlas Contact heeft vertaalrechten van Waarom feminisme goed is voor mannen van Jens van Tricht verkocht.  Het boek zal in het Duits verschijnen bij Christoph Links Verlag en in het Arabis...

  Lees het hele bericht
 • Optredens van Marieke Lucas Rijneveld, Lieke Marsman en K. Michel op 50e Poetry International Festival

  13 juni 2019

  Marieke Lucas Rijneveld , Lieke Marsman en K. Michel treden op tijdens  het 50e Poetry International Festival dat op 13 juni feestelijk opent in De Doelen in Rotterdam. Ter gelegenheid van deze jubil...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda