Interviewreeks ‘De zin van het leven’ van Fokke Obbema genomineerd voor Tegel

De interviewreeks van journalist Fokke Obbema, die na een hartstilstand op zoek ging naar de zin van het leven, is genomineerd voor een Tegel, de hoogste journalistieke prijs voor het beste interview van het jaar.

In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf oktober 2018 publiceert Fokke Obbema in de Volkskrant veertig gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidt: ‘Wat is de zin van ons leven?

In De zin van het leven, het boek dat in september verschijnt bij Atlas Contact bundelt Obbema deze gesprekken én het  artikel waarmee alles begon.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights