David Graeber over ‘bullshit jobs’ bij Tegenlicht

Zondag 24 maart wijdt Tegenlicht (21.05 NPO2) een uitzending aan ‘Mijn bullshitbaan’. Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden.

David Graeber, antropoloog en auteur van Bullshit jobs, heeft het fenomeen bullshitbaan op de kaart gezet en staat centraal in de uitzending. Het beeld dat hij schetst, verklaart een hoop hedendaagse fenomenen, waar economen, sociologen en politicologen zich eerder geen raad mee wisten.

 • Het e-book is nu tijdelijk verkrijgbaar voor een speciale actieprijs van €19,99 voor €9,99 bij onze eigen webwinkel Boekenwereld.com.


Meer nieuws

 • Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

  18 juli 2019

  Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste b...

  Lees het hele bericht
 • Nelleke Noordervliet spreekt de derde Blamanlezing uit

  15 juli 2019

  Na Kristien Hemmerechts (2016) en Adriaan van Dis (2018) spreekt Nelleke Noordervliet de derde Blamanlezing uit ter opening van Woordnacht 2019. De Blamanlezing draagt bij aan het culturele, literaire...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda