Simon(e) van Saarloos genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs 2019

Enz. Het Wildersproces, het boek van Simon(e) van Saarloos is genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot. In Enz. neemt filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos het strafproces tegen Geert Wilders onder de loep, dat werd gestart naar aanleiding van zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak in 2014.

De uitreiking van de Jan Hanlo Essayprijs vindt plaats op donderdag 16 mei 2019 om 20.00 uur in De Balie in Amsterdam in een avondvullend programma over essayistiek. Entree is gratis, reserveren is verplicht en kan via deze link.

De jury – Katja de Bruin, Jaap Cohen, K. Schippers, onder voorzitterschap van Mirjam van Hengel – maakte een keuze uit maar liefst 112 ingezonden essaybundels uit 2017 en 2018. Op de shortlist van de Jan Hanlo Essayprijs Groot staan verder:

Kester Freriks, Stilte, ruimte, duisternis
Thomas Heerma van Vos, Plaatsvervangers
Jan Postma, Vroege werken
Marja Pruis, Genoeg nu over mij
Carolina Trujillo, Meisjes in blessuretijd

Eerdere winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs Groot zijn o.a. Joke Hermsen, Rudy Kousbroek, David van Reybrouck, Tijs Goldschmidt, Arjen van Veelen en Sana Valiulina. De Jan Hanlo Essayprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights