Beursgang Uber: Uber voor alles?

Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber, gaat vandaag naar de beurs in New York. Het wordt een van de grootste beursgangen ooit, maar de verwachtingen zijn ook getemperd door onder andere de problemen van het bedrijf.

Voor wie meer wil weten over Uber, hoe het allemaal begon, de problemen waar het tegenaan liep en wie er aan de touwtjes trekken: het is allemaal te lezen in het boek Uber voor alles van journalist Rens Lieman.

In het boek vind je onder andere het ontstaan van het concept, hoe het allereerste prototype van de Uber-app ontwikkeld is door een Nederlandse appontwikkelaar en de eerste botsing met de autoriteiten. Je leest hoe het is om te werken voor een app, met een algoritme als baas.

Ook gaat het in op het vraagstuk hoe Uber misschien op termijn ‘als bijvangst’ autobezit en -gebruik zou kunnen terugdringen, hoewel de eerste onderzoeken uitwijzen dat het juist tot meer autokilometers leidt. En wist je bijvoorbeeld dat er bij TCA eind 2011 al een Uber-achtige bestel-app in de maak was en waarom dit misging?

 

Meer nieuws

 • Nominaties voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019

  6 december 2019

  Maar liefst vier titels van Uitgeverij Atlas Contact zijn genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019. Deze lijst telt 25 Nederlandstalige titels. De genomineerde auteurs en boeken zijn...

  Lees het hele bericht
 • Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

  6 december 2019

  De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijde...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste Boek van het jaar o.a. : 'Zwarte schuur' - Oek de Jong 'KAMERS ANTIKAMERS… https://t.co/EnIqXicA9u
 • 'Niet eerder werd het drama dat zich tussen 1940 en 1945 in Amsterdam afspeelde zo uitputtend en zo helder zichtbaa… https://t.co/p3VVaJW6OQ
 • 'Zwarte schuur van Oek de Jong heeft alles in zich een klassieker te worden.' ★★★★ @volkskrant https://t.co/jYr55C43Wg
 • 'Meesterverteller @BillBryson (1951) beschrijft de wonderen en raadselen van het vehikel waarin we geboren worden,… https://t.co/wi6ysC8lQh
 • 'Kantor en Twohey hebben met "Zij zei" de onbetwiste klassieker afgeleverd, een grandioos handboek journalistiek wa… https://t.co/WrXXGFg4g1