Beursgang Uber: Uber voor alles?

Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber, gaat vandaag naar de beurs in New York. Het wordt een van de grootste beursgangen ooit, maar de verwachtingen zijn ook getemperd door onder andere de problemen van het bedrijf.

Voor wie meer wil weten over Uber, hoe het allemaal begon, de problemen waar het tegenaan liep en wie er aan de touwtjes trekken: het is allemaal te lezen in het boek Uber voor alles van journalist Rens Lieman.

In het boek vind je onder andere het ontstaan van het concept, hoe het allereerste prototype van de Uber-app ontwikkeld is door een Nederlandse appontwikkelaar en de eerste botsing met de autoriteiten. Je leest hoe het is om te werken voor een app, met een algoritme als baas.

Ook gaat het in op het vraagstuk hoe Uber misschien op termijn ‘als bijvangst’ autobezit en -gebruik zou kunnen terugdringen, hoewel de eerste onderzoeken uitwijzen dat het juist tot meer autokilometers leidt. En wist je bijvoorbeeld dat er bij TCA eind 2011 al een Uber-achtige bestel-app in de maak was en waarom dit misging?

 

Meer nieuws

 • Akademiepenning van de KNAW voor Trudy Dehue

  16 mei 2019

  Trudy Dehue, emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt deze prijs eens in de...

  Lees het hele bericht
 • David van Bodegom op 20 mei in Radar Extra

  15 mei 2019

  Verouderingswetenschapper David van Bodegom, auteur van onder meer ‘Ontpillen’, en ‘Het geheim van de schildpad’, is op maandag 20 mei te gast in een speciale uitzending van het televisieprogr...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda