Nieuwe Bill Bryson ‘Het lichaam’ verschijnt in oktober bij Atlas Contact

Op 3 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact Het lichaam. Een reisgids, het nieuwe boek van Bill Bryson. In dit boek neemt Bryson de lezer mee op reis door het lichaam zelf, naar de kleinste eenheid binnen onszelf.

De Nederlandse vertaling verschijnt gelijktijdig met de Engelstalige editie. Deze vertaling is in handen van Albert Witteveen en Jan Willem Reitsma. De rechten voor The Body. A guide for occupants zijn inmiddels aan twintig landen verkocht.

Bryson is bekend van Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarin hij de wetenschap over het ontstaan van de wereld toegankelijk maakte voor miljoenen lezers. Over Het lichaam zegt hij: ‘Er is werkelijk geen wonderbaarlijker verhaal dan het verhaal van ons eigen lichaam.’

Elk mens is een universum op zich, bestaande uit 37,2 biljoen cellen. Als je elke streng DNA uit onze cellen achter elkaar zou leggen, zou dat een lint opleveren van 16 miljard kilometer. We worden bewoond door 40 000 soorten microben, waarvan zo’n 36 000 zich in ons maagdarmstelsel bevinden. En hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert? Het antwoord: 14 000 keer, waardoor we zo’n 23 minuten per dag met gesloten ogen doorbrengen.

In Het lichaam neemt Bryson ons mee op een avontuur door het menselijk lichaam. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, met humor verteld en met veel fascinerende feiten – dit is Bill Bryson op zijn best.

Fragment:

‘We brengen ons hele leven door in dit ene lichaam. Maar de meeste mensen hebben geen idee hoe we er van binnen uitzien. Mijn doel met dit boek is simpel: ik wil begrijpen hoe het precies zit met dat wonderlijke wezen dat we “ik” noemen.’ – Bill Bryson

Over Een kleine geschiedenis van bijna alles:

 • ‘Een boek van meer dan vierhonderd pagina’s dat boeit van het begin tot het eind. Elke bladzijde bevat wel een gedachte of weetje dat de lezer doet glimlachen. Een fantastisch boek.’ – Trouw
 • ‘Zeer geslaagd, prettig om te lezen. Leesbare alomvattendheid bestaat echt.’ – NRC Handelsblad

Bill Bryson (1951) is de auteur van Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarvan in Nederland meer dan 150 000 exemplaren zijn verkocht. Verder schreef hij onder andere Terug in Amerika (in 2015 verfilmd met Robert Redford in de hoofdrol), Een huis vol, De zomer van 1927 en De weg naar Little Dribbling, dat door het DWDD-boekenpanel werd verkozen tot Boek van de Maand.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk 2021

  21 mei 2020

  Geweldig nieuws! Hanna Bervoets is de schrijfster van het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek van 2021. De 86ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 maart tot en met zondag 14 maart 2021. Hann...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda