Carolijn Visser ontvangt eredoctoraat van Open Universiteit

De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan Carolijn Visser (1956). Zij ontvangt het doctoraat vanwege de hoge kwaliteit en grote maatschappelijke betekenis van haar reisverhalen, reportages en literair-historisch werk.

Het eredoctoraat wordt op 26 september uitgereikt in Heerlen tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van de Open Universiteit (OU).

Haar omvangrijke oeuvre wordt door een breed publiek gelezen en gewaardeerd. Haar werk getuigt van ‘een diepe belangstelling voor de persoonlijke verhalen en de weerbaarheid van mensen onder barre omstandigheden’, aldus de OU in een toelichting.

Meer nieuws

 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets in Zomergasten

  29 juli 2019

  Zondagavond 4 augustus ging Hanna Bervoets in gesprek met Janine Abbring in de tweede aflevering van VPRO Zomergasten. In Zomergasten stelt een gast zijn of haar favoriete televisieavond samen aan de ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda