Emily Ruskovich wint International Dublin Literary Award 2019

Emily Ruskovich heeft de International Dublin Literary Award 2019 gewonnen voor haar roman Idaho!

De International Dublin Literary Award is ’s werelds grootste en meest internationale prijs in zijn soort voor een roman (verschenen in de Engelse taal). Aan de Literary Award hangt een geldprijs van €100,000. De prijs wordt begeleid door de Bibliotheken van Dublin in samenwerking met bibliotheken over de gehele wereld, die nominaties voorstellen. Dit jaar waren er 141 nominaties, waarvan één bibliotheek in Brugge het boek Idaho had voorgesteld.

Ruskovich reactie in The Guardian was als volgt:

“I can’t believe there is a prize like this for a single novel. I don’t know exactly what I’ll do with it but I feel I can now make choices that will ultimately really benefit my writing. It’s been the biggest honor of my life having a book out in the world and having readers.”

 

Over Idaho

In Emily Ruskovich’ debuutroman ‘Idaho’ hebben Ann en Wade met veel moeite een leven opgebouwd in het onherbergzame noorden van Idaho, een staat in het noordwesten van Amerika. Hun liefde is niet het enige wat hen bindt. Al vanaf het prille begin van hun huwelijk probeert Ann te achterhalen wat er precies gebeurde met het gezin – en de vrouw Jenny – dat haar voorging. Wade zwijgt over zijn eerste huwelijk en twee dochters, zijn geheugen laat hem bovendien op steeds gewelddadiger wijze in de steek, en de enige persoon die Ann wellicht antwoorden kan bieden, Jenny, zit in de gevangenis wegens moord. In subliem, betoverend proza ontspint zich een verhaal van twee eenzame vrouwen en van een hete zomerse dag waarop alles in één klap anders werd.

Meer nieuws

 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets in Zomergasten

  29 juli 2019

  Zondagavond 4 augustus ging Hanna Bervoets in gesprek met Janine Abbring in de tweede aflevering van VPRO Zomergasten. In Zomergasten stelt een gast zijn of haar favoriete televisieavond samen aan de ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda