Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus ontvangt Sohaila Abdulali

Donderdag 4 juli ontving Minister Ferdinand Grapperhaus de Amerikaans-Indiase auteur Sohaila Abdulali op zijn Ministerie. De minister sprak met haar over het onderwerp van haar boek ‘Waar we over praten als we over verkrachting praten.’

In haar boek onderzoekt Abdulali, overlevende, activiste en onderzoeker, hoe we over (grenzen van) seksueel misbruik denken, wat we erover zeggen, wat we er níét over zeggen en wat we de volgende generatie willen meegeven. Krachtig en bedachtzaam stelt ze belangrijke vragen die aanzetten tot een gesprek dat we met elkaar móeten voeren. Het thema sluit naadloos aan op het voornemen van de Minister om de wet op seksueel geweld aan te passen.

De Minister was onder de indruk van Sohaila Abdulali en waardeerde het zeer haar te ontmoeten.

 

Meer nieuws

 • Charles Groenhuijsen tekent bij Uitgeverij Atlas Contact voor Amerikaboek

  18 juli 2019

  Journalist, schrijver en presentator Charles Groenhuijsen tekende 11 juli, via agent Diana Gvozden van Marianne Schönbach Literary Agency, bij uitgeverij Atlas Contact een two book-deal. Het eerste b...

  Lees het hele bericht
 • Nelleke Noordervliet spreekt de derde Blamanlezing uit

  15 juli 2019

  Na Kristien Hemmerechts (2016) en Adriaan van Dis (2018) spreekt Nelleke Noordervliet de derde Blamanlezing uit ter opening van Woordnacht 2019. De Blamanlezing draagt bij aan het culturele, literaire...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda