Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus ontvangt Sohaila Abdulali

Donderdag 4 juli ontving Minister Ferdinand Grapperhaus de Amerikaans-Indiase auteur Sohaila Abdulali op zijn Ministerie. De minister sprak met haar over het onderwerp van haar boek ‘Waar we over praten als we over verkrachting praten.’

In haar boek onderzoekt Abdulali, overlevende, activiste en onderzoeker, hoe we over (grenzen van) seksueel misbruik denken, wat we erover zeggen, wat we er níét over zeggen en wat we de volgende generatie willen meegeven. Krachtig en bedachtzaam stelt ze belangrijke vragen die aanzetten tot een gesprek dat we met elkaar móeten voeren. Het thema sluit naadloos aan op het voornemen van de Minister om de wet op seksueel geweld aan te passen.

De Minister was onder de indruk van Sohaila Abdulali en waardeerde het zeer haar te ontmoeten.

 

Meer nieuws

 • Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando

  12 september 2019

  Vandaag verschijnt TOCH, met nagelaten werk van Armando. Tot vlak voor zijn dood was deze achtentachtigjarige schilder en schrijver actief. Hij liet niet alleen een collectie schilderijen en tekeninge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en Roelof van Gelder op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs

  7 september 2019

  'De rechtvaardigen. Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde' van Jan Brokken én ‘Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman‘ van Roelof van Gelder staan op de shortlist van de Libris Ges...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda