‘Frankusstein’ en ‘Quichot’ op de longlist Man Booker Prize 2019

De longlist van de Man Booker Prize 2019 is bekendgemaakt en wij zijn ontzettend trots dat Frankusstein van Jeanette Winterson en Quichot van Salman Rushdie erop staan.

De nieuwe roman van Salman Rushdie, Quichot, verschijnt in Nederlandse vertaling in september en is tegelijkertijd een vindingrijk eerbetoon aan de uitvinder van de roman, Cervantes, en hét boek voor onze warrige tijd. Vaderzoonrelaties, familieruzies, racisme, de opioïdencrisis in de VS, een zekere president die ooit president speelde op tv, sciencefiction, de schepper van Quichot zelf, en het einde van de wereld passeren de revue. Rushdie ontving de Booker Prize in 1981 voor zijn roman Middernachtskinderen.

Jeanette Winterson haar nieuwste roman ‘Frankusstein’ vertelt het verhaal van een jonge transgender arts die verliefd wordt op een gevierde professor die het debat rondom kunstmatige intelligentie leidt. Maar het verhaal begint eigenlijk in 1816, als Mary Shelley een verhaal schrijft over de schepping van een niet-biologische levensvorm. Winterson laat zien hoe dichtbij de toekomst is in haar nieuwe roman.

De shortlist wordt op 3 september bekendgemaakt en op 14 oktober weten we wie de winnaar van de Booker Prize 2019 is. Wij gaan duimen!

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht
 • Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk 2021

  21 mei 2020

  Geweldig nieuws! Hanna Bervoets is de schrijfster van het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek van 2021. De 86ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 maart tot en met zondag 14 maart 2021. Hann...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda