‘Frankusstein’ en ‘Quichot’ op de longlist Man Booker Prize 2019

De longlist van de Man Booker Prize 2019 is bekendgemaakt en wij zijn ontzettend trots dat Frankusstein van Jeanette Winterson en Quichot van Salman Rushdie erop staan.

De nieuwe roman van Salman Rushdie, Quichot, verschijnt in Nederlandse vertaling in september en is tegelijkertijd een vindingrijk eerbetoon aan de uitvinder van de roman, Cervantes, en hét boek voor onze warrige tijd. Vaderzoonrelaties, familieruzies, racisme, de opioïdencrisis in de VS, een zekere president die ooit president speelde op tv, sciencefiction, de schepper van Quichot zelf, en het einde van de wereld passeren de revue. Rushdie ontving de Booker Prize in 1981 voor zijn roman Middernachtskinderen.

Jeanette Winterson haar nieuwste roman ‘Frankusstein’ vertelt het verhaal van een jonge transgender arts die verliefd wordt op een gevierde professor die het debat rondom kunstmatige intelligentie leidt. Maar het verhaal begint eigenlijk in 1816, als Mary Shelley een verhaal schrijft over de schepping van een niet-biologische levensvorm. Winterson laat zien hoe dichtbij de toekomst is in haar nieuwe roman.

De shortlist wordt op 3 september bekendgemaakt en op 14 oktober weten we wie de winnaar van de Booker Prize 2019 is. Wij gaan duimen!

Meer nieuws

 • Michel Schaeffer overleden

  23 augustus 2019

  We zijn ontzettend verdrietig over het bericht dat Michel Schaeffer is overleden, schrijver van het boek Het geheim van bol.com. Michel Schaeffer was ruim 14 jaar directielid van bol.com en maakte zo...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda