Zuid-Afrikaanse scholieren in Amsterdam voor Welkom Today-uitwisseling

Tussen 20 en 26 september komt een groep van zo’n twintig Zuid-Afrikaanse leerlingen, docenten en schoolhoofden naar Amsterdam. Zij volgden in 2017  de workshop van Ad van Denderen en Lebohang Tlali volgden in Welkom en Thabong. De verhalen hierover staan in het onlangs uitgegeven boek Welkom Today.

Het programma voor de jongeren bestaat uit ontmoetingen met organisaties en mensen met een culturele en/of maatschappelijke rol en missie:

 

– van het Stedelijk Museum en het CBK Zuidoost horen ze wat de betekenis is van visuele kunsten voor een samenleving.
– bij de Black Archives gaat het over lacunes in de dominante cultuur ten aanzien van andere groepen in de samenleving.
– bij NRC Handelsblad krijgen ze op de fotoredactie een kijkje in de keuken van het functioneren van een massamedium.

– bij Unseen ontmoeten ze kunstacademie studenten en werken ze met hen mee aan The sponge, the clay the brick & the bridge.

– bij Tony’s Chocolonely gaat het over het ontstaan van de succesvolle onderneming (opgericht door onderzoeksjournalisten) die de misstanden in de chocolade-industrie aanvecht en de keuzes die het functioneren als social enterprise met zich meebrengt.

Zaterdag- en zondagmorgen (21 en 22 september) hebben de leerlingen in het Stedelijk Museum een fotostudio samen met Amsterdamse scholieren. Bij deze Welkom Today Studio kunnen bezoekers van het museum zich laten portretteren naar het (inmiddels) beproefde model van Kwaku Photo Studio dat we in juli met CBK Zuidoost organiseerden in de Bijlmer.

Ook gaat de groep op bezoek bij Marjolein Moorman (wethouder van Onderwijs) en nemen ze deel aan een les aan een Amsterdamse middelbare school.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights