‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong DWDD Boek van de Maand!

Het ‘allstar boekenpanel’ (Ronnie Terpstra (Boekhandel Van der Velde, Leeuwarden), Grietje Braaksma (Broese Boekverkopers, Utrecht), Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen) en Manda Heddema (Boekhandel De Koperen Tuin, Goes) van De Wereld Draait Door verkoos op 24 september unaniem Zwarte schuur, de nieuwe roman van Oek de Jong, tot Boek van de Maand.

 

‘In de geschiedenis van het boekenpanel is het nog nooit voorgekomen dat we zo snel wisten wat het Boek van de Maand moest worden. Dit is een gevalletje literaire overmacht. (…) We kennen Oek de Jong natuurlijk vooral ook van zijn andere romans, Opwaaiende zomerjurken, Pier en oceaan. Stuk voor stuk meesterwerkjes en elke keer denk je: dat valt niet te evenaren. Maar dat kan dus wel. En dat komt vooral omdat Oek de Jong zo duidelijk en helder schrijft. Hij sleept je een verhaal in en pas als je midden in het verhaal zit denk je: verrek er is nog veel meer te ontdekken. En er is zelfs heel veel te ontdekken, het is een soort toverbal. ( Dit boek is een grote ode aan de kracht van het beeld. Een beeld kan heel  bepalend en veelbetekenend zijn, maar om dat in woorden te vatten, dat kan alleen een grootmeester. En dat is Oek de Jong.’ –Manda Heddema in het DWDD Boekenpanel

‘Het is zό’n fijn boek, ik  ben zό enthousiast over Oek de Jong. Want je voelt: die man kent zijn taal, die beheerst zijn taal. Die hoeft niet over zinnen na te denken en daar kan hij een fantastisch verhaal mee bouwen.’ – Wouter Cajot in het DWDD Boekenpanel

Bekijk hier het fragment.

Meer nieuws

 • Nominaties voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019

  6 december 2019

  Maar liefst vier titels van Uitgeverij Atlas Contact zijn genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019. Deze lijst telt 25 Nederlandstalige titels. De genomineerde auteurs en boeken zijn...

  Lees het hele bericht
 • Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

  6 december 2019

  De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijde...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste Boek van het jaar o.a. : 'Zwarte schuur' - Oek de Jong 'KAMERS ANTIKAMERS… https://t.co/EnIqXicA9u
 • 'Niet eerder werd het drama dat zich tussen 1940 en 1945 in Amsterdam afspeelde zo uitputtend en zo helder zichtbaa… https://t.co/p3VVaJW6OQ
 • 'Zwarte schuur van Oek de Jong heeft alles in zich een klassieker te worden.' ★★★★ @volkskrant https://t.co/jYr55C43Wg
 • 'Meesterverteller @BillBryson (1951) beschrijft de wonderen en raadselen van het vehikel waarin we geboren worden,… https://t.co/wi6ysC8lQh
 • 'Kantor en Twohey hebben met "Zij zei" de onbetwiste klassieker afgeleverd, een grandioos handboek journalistiek wa… https://t.co/WrXXGFg4g1