‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong DWDD Boek van de Maand!

Het ‘allstar boekenpanel’ (Ronnie Terpstra (Boekhandel Van der Velde, Leeuwarden), Grietje Braaksma (Broese Boekverkopers, Utrecht), Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen) en Manda Heddema (Boekhandel De Koperen Tuin, Goes) van De Wereld Draait Door verkoos op 24 september unaniem Zwarte schuur, de nieuwe roman van Oek de Jong, tot Boek van de Maand.

 

‘In de geschiedenis van het boekenpanel is het nog nooit voorgekomen dat we zo snel wisten wat het Boek van de Maand moest worden. Dit is een gevalletje literaire overmacht. (…) We kennen Oek de Jong natuurlijk vooral ook van zijn andere romans, Opwaaiende zomerjurken, Pier en oceaan. Stuk voor stuk meesterwerkjes en elke keer denk je: dat valt niet te evenaren. Maar dat kan dus wel. En dat komt vooral omdat Oek de Jong zo duidelijk en helder schrijft. Hij sleept je een verhaal in en pas als je midden in het verhaal zit denk je: verrek er is nog veel meer te ontdekken. En er is zelfs heel veel te ontdekken, het is een soort toverbal. ( Dit boek is een grote ode aan de kracht van het beeld. Een beeld kan heel  bepalend en veelbetekenend zijn, maar om dat in woorden te vatten, dat kan alleen een grootmeester. En dat is Oek de Jong.’ –Manda Heddema in het DWDD Boekenpanel

‘Het is zό’n fijn boek, ik  ben zό enthousiast over Oek de Jong. Want je voelt: die man kent zijn taal, die beheerst zijn taal. Die hoeft niet over zinnen na te denken en daar kan hij een fantastisch verhaal mee bouwen.’ – Wouter Cajot in het DWDD Boekenpanel

Bekijk hier het fragment.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

  27 mei 2020

  De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronde...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda