‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong DWDD Boek van de Maand!

Het ‘allstar boekenpanel’ (Ronnie Terpstra (Boekhandel Van der Velde, Leeuwarden), Grietje Braaksma (Broese Boekverkopers, Utrecht), Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen) en Manda Heddema (Boekhandel De Koperen Tuin, Goes) van De Wereld Draait Door verkoos op 24 september unaniem Zwarte schuur, de nieuwe roman van Oek de Jong, tot Boek van de Maand.

 

‘In de geschiedenis van het boekenpanel is het nog nooit voorgekomen dat we zo snel wisten wat het Boek van de Maand moest worden. Dit is een gevalletje literaire overmacht. (…) We kennen Oek de Jong natuurlijk vooral ook van zijn andere romans, Opwaaiende zomerjurken, Pier en oceaan. Stuk voor stuk meesterwerkjes en elke keer denk je: dat valt niet te evenaren. Maar dat kan dus wel. En dat komt vooral omdat Oek de Jong zo duidelijk en helder schrijft. Hij sleept je een verhaal in en pas als je midden in het verhaal zit denk je: verrek er is nog veel meer te ontdekken. En er is zelfs heel veel te ontdekken, het is een soort toverbal. ( Dit boek is een grote ode aan de kracht van het beeld. Een beeld kan heel  bepalend en veelbetekenend zijn, maar om dat in woorden te vatten, dat kan alleen een grootmeester. En dat is Oek de Jong.’ –Manda Heddema in het DWDD Boekenpanel

‘Het is zό’n fijn boek, ik  ben zό enthousiast over Oek de Jong. Want je voelt: die man kent zijn taal, die beheerst zijn taal. Die hoeft niet over zinnen na te denken en daar kan hij een fantastisch verhaal mee bouwen.’ – Wouter Cajot in het DWDD Boekenpanel

Bekijk hier het fragment.

Meer nieuws

 • Rinkeldekink van Martine Bijl genomineerd voor de NS Publieksprijs

  23 oktober 2019

  Rinkeldekink van Martine Bijl is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019. De winnaar wordt op woensdag 20 november bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Vanaf nu kan er gestemd...

  Lees het hele bericht
 • ILFU Book Talk en Book Club met Jeanette Winterson in TivoliVredenburg

  23 oktober 2019

  Voor de vijfde ILFU Book Talk van het jaar komt de Britse schrijver Jeanette Winterson op maandag 4 november spreken over haar nieuwste roman Frankusstein. Afgelopen juni verscheen de Nederlandse ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda