Russische nominatie voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

De gloed van Sint-Petersburg (in het Italiaans Bagliori a San Pietroburgo) maakt kans op de Russische Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens prachtige ode aan Sint-Petersburg staat op de shortlist, de jury beslist op 15 november. De prijs wordt sinds 1996 eens in de drie jaar uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting in Sint-Petersburg. Nikolaj Antsiferov was de auteur van het beroemde boek De ziel van Sint-Petersburg (1922). Naar hem is de prijs vernoemd. Jan Brokken: ‘Een prachtig moment. Op de dag dat de rechten van zowel De rechtvaardigen als Baltische zielen verkocht zijn aan de Russische uitgeverij Nestor Historia, met vestigingen in Moskou en Sint-Petersburg. Ik ben ongelooflijk blij. Ook door de reacties van de Russische studenten Nederlands. Twee weken geleden besprak ik het boek met hen in Sint-Petersburg. Het was een ongelooflijk mooie avond op het Nederlandse consulaat-generaal. Veel van die studenten kwamen uit de Oeral of Siberië, voor hen was het boek ook een ontdekkingsreis.’

 

Meer nieuws

 • Romke van de Kaa vertelt over zijn nieuwe boek ‘De onderwereld van de tuin’

  4 augustus 2020

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda