Russische nominatie voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

De gloed van Sint-Petersburg (in het Italiaans Bagliori a San Pietroburgo) maakt kans op de Russische Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens prachtige ode aan Sint-Petersburg staat op de shortlist, de jury beslist op 15 november. De prijs wordt sinds 1996 eens in de drie jaar uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting in Sint-Petersburg. Nikolaj Antsiferov was de auteur van het beroemde boek De ziel van Sint-Petersburg (1922). Naar hem is de prijs vernoemd. Jan Brokken: ‘Een prachtig moment. Op de dag dat de rechten van zowel De rechtvaardigen als Baltische zielen verkocht zijn aan de Russische uitgeverij Nestor Historia, met vestigingen in Moskou en Sint-Petersburg. Ik ben ongelooflijk blij. Ook door de reacties van de Russische studenten Nederlands. Twee weken geleden besprak ik het boek met hen in Sint-Petersburg. Het was een ongelooflijk mooie avond op het Nederlandse consulaat-generaal. Veel van die studenten kwamen uit de Oeral of Siberië, voor hen was het boek ook een ontdekkingsreis.’

 

Meer nieuws

 • Nominaties voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019

  6 december 2019

  Maar liefst vier titels van Uitgeverij Atlas Contact zijn genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste boek van 2019. Deze lijst telt 25 Nederlandstalige titels. De genomineerde auteurs en boeken zijn...

  Lees het hele bericht
 • Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

  6 december 2019

  De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijde...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Genomineerd voor de NRC lezersprijs Beste Boek van het jaar o.a. : 'Zwarte schuur' - Oek de Jong 'KAMERS ANTIKAMERS… https://t.co/EnIqXicA9u
 • 'Niet eerder werd het drama dat zich tussen 1940 en 1945 in Amsterdam afspeelde zo uitputtend en zo helder zichtbaa… https://t.co/p3VVaJW6OQ
 • 'Zwarte schuur van Oek de Jong heeft alles in zich een klassieker te worden.' ★★★★ @volkskrant https://t.co/jYr55C43Wg
 • 'Meesterverteller @BillBryson (1951) beschrijft de wonderen en raadselen van het vehikel waarin we geboren worden,… https://t.co/wi6ysC8lQh
 • 'Kantor en Twohey hebben met "Zij zei" de onbetwiste klassieker afgeleverd, een grandioos handboek journalistiek wa… https://t.co/WrXXGFg4g1