Jens van Tricht genomineerd voor de MensenrechtenMens-prijs

College voor de Rechten van de Mens maakte onlangs bekend wie zijn genomineerd als MensenrechtenMens 2019. Uit meer dan dertig inzendingen voor de MensenrechtenMens-prijs 2019 zijn drie genomineerden gekozen, waaronder Jens van Tricht, oprichter van Emancipator en schrijver van het boek ‘Waarom feminisme goed is voor mannen.’

Jens van Tricht is ervan overtuigd dat de bestrijding van geweld tegen vrouwen alleen mogelijk is als we ons op de oorzaken richten: jongens, mannen en mannelijkheid. Zijn werk is belangrijk voor de bewustwording over de rol van mannen bij het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Met zijn workshops, lezingen, debatten en trainingsweekenden weet hij jongens en mannen enthousiast te maken om zelf in actie te komen tegen geweld tegen vrouwen. Jens van Tricht: “Als mannen niet ophouden met slaan, gaat geweld niet ophouden. We moeten erkennen dat geweld en mannelijkheid op een problematische manier met elkaar zijn verbonden. Allerlei boodschappen die jongens en mannen krijgen leiden ertoe dat we hen liever als dader zien dan als slachtoffer. Zij hebben een wereld te winnen als ze het keurslijf van mannelijkheid mogen loslaten.”

De prijs wordt op 10 december bekendgemaakt in de Geertekerk in Utrecht.

Meer nieuws

 • 10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis: ‘Bekentenissen van een postkoloniaal’

  23 januari 2020

  In zijn Rudy Kousbroeklezing op 14 april, de 10de en laatste in een reeks die als eerbetoon aan Kousbroek vanaf 2011 jaarlijks in De Rode Hoed heeft plaatsgevonden, reflecteert Van Dis op de veelvoudi...

  Lees het hele bericht
 • ‘Een heel stabiel genie’: nauwgezette en onthutsende analyse van Trumps presidentschap

  21 januari 2020

  Vandaag verschijnt bij Atlas Contact het boek Een heel stabiel genie van Philip Rucker en Carol Leonnig. Het boek neemt de lezers mee achter de schermen van het Witte Huis en geeft nieuwe details over...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda