Jens van Tricht genomineerd voor de MensenrechtenMens-prijs

College voor de Rechten van de Mens maakte onlangs bekend wie zijn genomineerd als MensenrechtenMens 2019. Uit meer dan dertig inzendingen voor de MensenrechtenMens-prijs 2019 zijn drie genomineerden gekozen, waaronder Jens van Tricht, oprichter van Emancipator en schrijver van het boek ‘Waarom feminisme goed is voor mannen.’

Jens van Tricht is ervan overtuigd dat de bestrijding van geweld tegen vrouwen alleen mogelijk is als we ons op de oorzaken richten: jongens, mannen en mannelijkheid. Zijn werk is belangrijk voor de bewustwording over de rol van mannen bij het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Met zijn workshops, lezingen, debatten en trainingsweekenden weet hij jongens en mannen enthousiast te maken om zelf in actie te komen tegen geweld tegen vrouwen. Jens van Tricht: “Als mannen niet ophouden met slaan, gaat geweld niet ophouden. We moeten erkennen dat geweld en mannelijkheid op een problematische manier met elkaar zijn verbonden. Allerlei boodschappen die jongens en mannen krijgen leiden ertoe dat we hen liever als dader zien dan als slachtoffer. Zij hebben een wereld te winnen als ze het keurslijf van mannelijkheid mogen loslaten.”

De prijs wordt op 10 december bekendgemaakt in de Geertekerk in Utrecht.

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

  27 mei 2020

  De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronde...

  Lees het hele bericht
 • ‘Stedevaart’ van Jan Brokken in de Taalstaat Boekenlijst

  23 mei 2020

  Mevrouw Albers-Gobes uit Alkmaar droeg Stedevaart aan voor de Taalstaat Boekenlijst. Frits Spits sprak Jan Brokken over het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in 22 non-fictieverhalen steeds een pl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda