Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijdens het juryberaad. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting in Sint-Petersburg. De Antsiferov Prijs is vernoemd naar Nikolaj Antsiferov, auteur van De ziel van Sint-Petersburg (1922). De prijs is op 6 december 2019 in Sint-Petersburg uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting. Op 5 december, aan de vooravond van de uitreiking was Jan Brokken te gast in Met het oog op morgen

Eerder werd De gloed van Sint-Petersburg (2016) genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs voor reisliteratuur. Buiten Nederland en België is het boek een succes in Italië, waar het onder de titel  Bagliori a San Pietroburgo verscheen (uitgeverij Iperborea, vertaling Claudia Cozzi en Claudia Di Palermo). In het voorjaar van 2020 volgen een Portugese en een Servische vertaling. Ook een Russische vertaling ligt in het verschiet. En  onlangs werden de rechten van zowel De rechtvaardigen als Baltische zielen verkocht  aan de Russische uitgeverij Nestor Historia, met vestigingen in Moskou en Sint-Petersburg.

 

 

Meer nieuws

 • Romke van de Kaa vertelt over zijn nieuwe boek ‘De onderwereld van de tuin’

  4 augustus 2020

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • 'Ann Petry laat zien wat racisme doet, zonder haar personages tot slachtoffers te reduceren'. ★★★★ in @volkskrant v… https://t.co/7Rc0cjTXSS
 • Babs Gons tekent voor twee nieuwe boeken bij @AtlasContact! Eerder stelde ze de spoken word-bundel 'Hardop' samen,… https://t.co/ReUrDaNMmc
 • Niña Weijers is vanaf 1 sept de vierde gastschrijver van Almere. Stephan Sanders, Renate Dorrestein en Redmond O’Ha… https://t.co/mTkShVJobI
 • Romke van de Kaa ging onlangs in gesprek met Peter van den Hout over 'De onderwereld van de tuin', van de Kaa's nie… https://t.co/0nKRru6rsQ
 • In de nacht van 6 op 7 augustus is Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapsonderzoek, te gast bij Brainwash Zomerradio.… https://t.co/tjjAqkKvtr