Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijdens het juryberaad. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting in Sint-Petersburg. De Antsiferov Prijs is vernoemd naar Nikolaj Antsiferov, auteur van De ziel van Sint-Petersburg (1922). De prijs is op 6 december 2019 in Sint-Petersburg uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting. Op 5 december, aan de vooravond van de uitreiking was Jan Brokken te gast in Met het oog op morgen

Eerder werd De gloed van Sint-Petersburg (2016) genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs voor reisliteratuur. Buiten Nederland en België is het boek een succes in Italië, waar het onder de titel  Bagliori a San Pietroburgo verscheen (uitgeverij Iperborea, vertaling Claudia Cozzi en Claudia Di Palermo). In het voorjaar van 2020 volgen een Portugese en een Servische vertaling. Ook een Russische vertaling ligt in het verschiet. En  onlangs werden de rechten van zowel De rechtvaardigen als Baltische zielen verkocht  aan de Russische uitgeverij Nestor Historia, met vestigingen in Moskou en Sint-Petersburg.

 

 

Meer nieuws

 • ‘Een heel stabiel genie’: nauwgezette en onthutsende analyse van Trumps presidentschap

  21 januari 2020

  Vandaag verschijnt bij Atlas Contact het boek Een heel stabiel genie van Philip Rucker en Carol Leonnig. Het boek neemt de lezers mee achter de schermen van het Witte Huis en geeft nieuwe details over...

  Lees het hele bericht
 • Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh in gesprek over ‘Kantelpunt’

  17 januari 2020

  Salomon Kroonenberg en Frank Wesselingh gaan samen in gesprek over Kantelpunt onder leiding van Jaap van Straalen. Biodiversiteit gaat niet alleen over neushoorns, koraalriffen en de kikkers va...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda