Russische prijs voor ‘De gloed van Sint Petersburg’ van Jan Brokken

De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken is bekroond met de Antsiferov Prijs voor Het Beste Buitenlandse Boek over Sint-Petersburg. Jan Brokkens ode aan Sint-Petersburg werd unaniem verkozen tijdens het juryberaad. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting in Sint-Petersburg. De Antsiferov Prijs is vernoemd naar Nikolaj Antsiferov, auteur van De ziel van Sint-Petersburg (1922). De prijs is op 6 december 2019 in Sint-Petersburg uitgereikt door de D.S. Likhachev Stichting. Op 5 december, aan de vooravond van de uitreiking was Jan Brokken te gast in Met het oog op morgen

Eerder werd De gloed van Sint-Petersburg (2016) genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs voor reisliteratuur. Buiten Nederland en België is het boek een succes in Italië, waar het onder de titel  Bagliori a San Pietroburgo verscheen (uitgeverij Iperborea, vertaling Claudia Cozzi en Claudia Di Palermo). In het voorjaar van 2020 volgen een Portugese en een Servische vertaling. Ook een Russische vertaling ligt in het verschiet. En  onlangs werden de rechten van zowel De rechtvaardigen als Baltische zielen verkocht  aan de Russische uitgeverij Nestor Historia, met vestigingen in Moskou en Sint-Petersburg.

 

 

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2021 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda