‘Stedevaart’, het nieuwe boek van Jan Brokken: ‘In mooie miniatuurtjes toont Jan Brokken de ziel van wereldsteden.’ – Trouw

Deze week is  Stedevaart, het nieuwe boek van Jan Brokken, verschenen. Peter Jacobs noemt Stedevaart in de Standaard ‘leunstoeltoerisme en tijdreizen voor fijnproevers. ****’

In het veelgeprezen De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer al onder in de culturele rijkdom van die stad. Zijn  reislust reikt nog veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in Stedevaart, waar in 22 verhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.

Jellie Brouwer sprak op donderdag 30 januari in Kunststof Radio met Jan Brokken over Stedevaart.

 

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist van de International Man Booker Prize 2020

  2 april 2020

  De jury van de International Man Booker Prize 2020 heeft de shortlist bekend gemaakt. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is een van de 6 overgebleven romans voor deze prestigieuze interna...

  Lees het hele bericht
 • Eduard Cousin over het coronavirus in Egypte

  1 april 2020

  Café-eigenaar Hag Nasr, zijn zoon Karim en neef Ahmed zitten met z’n drieën over een mobieltje heen gebogen. Ze kijken ernstig en luisteren geconcentreerd naar een toespraak van de premier van Egy...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda