Italiaanse vertaalrechten ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong verkocht aan Neri Pozza Editore

Neri Pozza Editore kocht onlangs de Italiaanse rechten voor Zwarte schuur van Oek de Jong. Liepman agency in Zürich vertegenwoordigt in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact de vertaalrechten van deze roman.

Zwarte schuur verscheen in augustus 2019 en ontving in Nederland louter positieve recensies. De roman staat  op de longlist voor de Libris Literatuurprijs 2020. Eerder werk van Oek de Jong (Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras en Hokwerda’s kind) verscheen in o.a. Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zweden. Ook in deze landen is belangstelling voor een vertaling van Zwarte schuur.

Neri Pozza Editore is een grote kwaliteitsuitgeverij en geeft voornamelijk literaire fictie en essays uit. In Italië is Neri pozza de uitgever van o.a. Herman Koch en Margriet de Moor, naast internationale auteurs als Jun’ichirō Tanizaki, Bernhard Schlink, David Attenborough, Amitav Ghosh, Irvin D. Yalom en Robert Seethaler.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights