‘Mom You Can!’: het beste wat je carrière kan overkomen is moeder worden

Donderdagavond 13 februari werd in de Stadstuin in Utrecht het boek Mom You Can. Meer geluk in werk en moederschap gepresenteerd van Elsbeth Teeling, oprichter van de succesvolle community De Club van Relaxte Moeders. Ze werd geïnterviewd door presentator Tess Milne, zelf zwanger van haar tweede, over haar motivatie om dit boek te schrijven. Een boek als tegengeluid tegen de vele zwaarmoedige verhalen over het combineren van carrière en kinderen. Vanaf aankomende donderdag 20 februari start er ook een gelijknamige podcastserie.

 ‘Ik werd er een beetje treurig van, hoe er over het onderwerp moederschap en werk wordt geschreven: kinderen als blok aan het been van de werkende ouder. Terwijl ik bij mezelf en vrouwen in mijn omgeving zie dat kinderen je carrière juist ook vleugels kunnen geven. Het is een puzzel om het voor elkaar te krijgen, maar wel één die zeer de moeite waard is. Daarin wilde ik me verdiepen, om ook dit andere, positievere verhaal te vertellen’, aldus Elsbeth Teeling.

Verrijkingsbenadering in plaats van conflictbenadering (je hoeft niet te kiezen tussen carrière of kinderen)

Voor haar boek Mom You Can dook ze daarom in onderzoek en psychologie en interviewde succesvolle moeders. Wat bleek: kinderen kunnen ook het beste zijn wat je carrière kan overkomen. Ze beschrijft negen succesfactoren waaraan je kunt werken om gelukkiger te worden in carrière én moederschap.

 

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights