Paul Theroux gelauwerd met de Edward Stanford Travel Writing Award

De Amerikaanse schrijver Paul Theroux ontvangt de prestigieuze Edward Stanford Travel Writing Award voor al zijn reisverhalen. Volgens de juryvoorzitter onderscheiden Theroux’s boeken zich vanwege de rijke beschrijvingen en het met kennis van zaken en veel inlevingsvermogen portretteren van de mensen en de plaatsen die hij bezoekt. “Zijn epische reizen, te voet, over de weg en per spoor – en zelfs per kajak – belichamen de geest van de ware avonturier.”

Theroux, die zowel fictie als non-fictie schrijft, kreeg in zijn lange loopbaan al vele onderscheidingen waaronder de Whitbread Prize (1978). Zijn oeuvre bevat titels als China per trein, De oude Patagonië-expres, Dark Star Safari en Het diepe Zuiden, en de romans De poort naar India en De benedenrivier. Hij woont in Hawaii en op Cape Cod.

 

Meer nieuws

 • Marokkaanse trots op het WK voetbal

  7 december 2022

  Met een plaats in de kwartfinales laten Marokkaanse voetballers dit WK zien dat ze tot de beste teams van de wereld behoren! Lees er meer over in Marokkaanse trots  waarin sportjournalisten Thomas Ri...

  Lees het hele bericht
 • ‘Zij zei’ van Jodi Kantor en Megan Twohey als filmeditie verkrijgbaar voor ebook en audioboek

  5 december 2022

  Bij Atlas Contact is sinds deze week de filmeditie verkrijgbaar van het audio- en e-book van Zij zei, (She said). Het audioboek is te beluisteren op Storytel en het ebook is via alle gangbare e-boekka...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda